CHP İzmir'de gözler Pazar gününde 

TAKİP ET

CHP İzmir'de gözler Pazar günü yapılacak ilçe kongrelerinde…

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde olağan kongre takvimi devam ediyor. Metropol ilçelerden Konak, Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı’da seçim tamamlanırken gözler 27 Ağustos Pazar günü Buca, Karabağlar, Çiğli, Narlıdere ve Bergama’da gerçekleşecek kongrelere çevrildi.
Pazar günü yapılacak kongrelerde Çiğli 31, Karabağlar 59, Buca 63, Narlıdere 13, Bergama ise 12 olmak üzere 178 il delegesi belirlenecek. 620 delegenin oy kullanacağı İl Kongresinin yaklaşık 3’te 1’inin belirleneceği kongreler ile il kongresinin de kaderi belirlenecek. Bu yüzden bu 5 ilçede yapılacak kongre büyük öneme sahip.
Buca’da ortak liste
Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’In aday olmayacağı kongrede İlçe Eski Başkanı ve il eski yöneticisi Çağdaş Kaya ve Buca Belediye Meclisi CHP eski Grup Başkanvekili Hasan Sağlam’ın adaylıkları açıklandı. Burada önceki kongrede rakip olan Büyükşehir Belediyesi’ne yakın olan grup ile İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yakın ekip Çağdaş Kaya adı üzerinden ortak liste çıkarma kararı aldı.
Karabağlar’da uzlaşı yok
Karabağlar’da ise mevcut Başkan Bülent Sözüpek ve Av. Emel Tangobay ilçe başkanlığında yarışacak. Adaylardan mevcut ilçe başkanı Bülent Sözüpek’i İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi olan İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya desteklerken Emel Tangobay’ı ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu destekliyor.
Çiğli’de muhalefet bölündü
CHP Çiğli’de ise Belediye kanadı ve ilçe başkanlığı, Başkan Adayı olarak Hüseyin Çetin isminde uzlaşı sağladı. Mahalle delege seçimlerinden başarıyla çıkan muhalefet kanadında ise Erkan Akar, Haydar Ceylan ve Şirin Akgül adaylık açıklamalarında bulundu. Çiğli’de çok adaylı bir süreç devam ederken seçime günler kala muhalefetin tek bir adayda uzlaşabileceği kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.
Narlıdere’de iki listeli seçim
Narlıdere’de Belediye Başkanı Ali Engin’in desteklediği mevcut İlçe başkanı Mesut Uygun’u destekliyor. Muhalefet ise Devrim Kırlangıç’ı aday gösteriyor.

CHP İzmir Pazar kongre