CHP İzmir'de ikinci Çiğli vakası: Bir ilçede daha aday değişti

TAKİP ET

CHP, Karaburun Belediye Başkan adaylığı ithal aday tartışmalarına neden olan Nurşen Balcı yerine mevcut başkan İlkay Girgin Erdoğan ile yola devam etmeye karar verildi. Bugün İzmir’de gerçekleştirilecek aday tanıtım toplantısında CHP lideri Özgür Özel’in Erdoğan’ın elini kaldıracağı belirtildi. 

Önümüzdeki yerel seçimler için çalışmalarını devam ettiren CHP’de aday belirleme sürecinde sona yaklaşıldı. 20 Şubat’a kadar YSK’ya bildirilecek olan aday listelerinde ise İzmir için değişikliğe gidildi. 
CHP PM tarafından Karaburun Belediye Başkan adayı ilan edilen Nurşen Balcı’ya yönelik olarak parti içinden gelen “ithal aday” eleştirileri ve ilçe binasına yapılan ziyarette yaşananlar nedeniyle adaylık konusunun yeniden ele alınacağı kulislere yansımıştı.

TANITIM TOPLANTISI ÖNCESİ DEĞİŞİKLİK 
Pazartesi günü gerçekleştirilen ve adayların belirlendiği son MYK ve PM’de Parti Sözcüsü Deniz Yücel, konunun toplantıda gündeme gelmediğini resmi olarak açıklamıştı. Bugün ise İzmir’de düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısı öncesinde yeni bir karar alındı.
Öğrenilene göre, Nurşen Balcı’nın yerine mevcut Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ‘ın yeniden aday gösterilmesine karar verildi. Karar iki tarafa da tebliğ edilirken Genel Başkan Özel’in aday tanıtım toplantısında Erdoğan’ın elini kaldıracağı ifade edildi.

ÖZEL YETKİ KULLANDI
Pazartesi günü yapılan PM toplantısında Genel Başkan Özel’e adayların YSK’ya bildirilmesi öncesinde değişimi konusunda tam yetki verilmişti. Özel’in bu yetkiye dayanarak işlem yaptığı belirtildi.

CHP İzmir Çiğli