CHP İzmir'de imzalar beklentinin altında kaldı…

TAKİP ET

CHP’de 24 Haziran seçim sürecinin iyi yönetilemediğini savunan Muharrem İnce taraftarları, kurultay için imza hareketini başlattı. Değişim ve Umut Kurultayı ismi verilen kurultayın toplanması için İzmir’deki 52 kurultay delegesinden de imza toplamak için harekete geçen muhalifler, ilk gün 8 imza topladılar…

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- CHP'de 24 Haziran'da başlayan kurultay tartışması yeni bir aşamaya geçti. Parti içi muhalefet delegelerden imza toplamaya başladı. Muharrem İnce'ye yakın isimlerden CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, beraberindeki bazı partili kurultay delegeleri ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Parti yönetimine seslenen ve ''Değişim vazgeçilmez" diyen Tüzün, ''Noter huzurunda imzalar toplanmaya başlandı. Olağanüstü kurultay için şu ana kadar toplanan imza 100'ü geçti, gerekli imza sayısına ulaşacağımızı düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE İMZA SAYISI 8’DE KALDI

İzmir’de ise Muharrem İnce destekçilerinin başını çeken CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven ve CHP Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar ile CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı ve CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, ilk imzaları veren isimler olurken, ardından 4 isim daha imza verdi.

GÖZLER KOCAOĞLU’NDA

Hatırlanacağı üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'deki son gelişmeleri değerlendirirken, 24 Haziran seçimlerinin, partide acil bir değişimi zorunlu hale getirdiğini söylemiş ve CHP İzmir’de büyük tartışmaya neden olmuştu. Kocaoğlu’nun İzmir delegesinde büyük bir gücü olmasından dolayı gözler, önümüzdeki günlerde Kocaoğlu’nun nasıl bir hamle yapacağına çevrildi.

Öte yandan Türkiye ve İzmir’de ilk gün imza sayının beklentinin altında kalmasının sebebinin ise yaz aylarında delegelerin tatil beldelerinde olmasından dolayı olduğu öne sürüldü.

İNCE EKİBİ 352 OLDU, GENEL MERKEZ 100’Ü BULAMADILAR

CHP’de taraflarda kızışmaya başladı… İnce taraftarları ilk gün toplanan imza sayısının hedefledikleri 300 rakamını aşarak 352’ye ulaştığı bilgisini kulislere sızdırırken, Genel Merkez kaynakları ise karşı atak yaparak, imzanın 100 sayısına dahi ulaşmadığını yönünde ifadeler kullanıyor.

İSTANBUL’DAN 36 İMZA

Bu arada kurultayda 176 delege ile kilit öneme sahip olan İstanbul’da ilk gün sonunda 36 imza toplandığı bilgisine ulaşıldı. Hatırlanacağı üzere İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptığı yazılı açıklama ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olduklarını ifade etmişti.