CHP İzmir'de 'istifa' rüzgarı: Karabağlar İlçe Başkanı Türkbay da vekillik için istifa etti

TAKİP ET

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, görevinden istifa ettiğini duyurarak milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP Genel Merkezi’nin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerinin istifası için 5-26 Aralık arasını işaret etmişti. 
Bugün CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ardından Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay da istifa etti. CHP’li Türkbay, istifasını ve milletvekili aday adaylığını ilçe başkanlığında gerçekleşen bir açıklamada duyurdu. 

“Ben bugünlere her kademeyi tadarak geldim”
Görevden sadece resmi olarak ayrıldığını vurgulayan Türkbay, “Siz benim ailemsiniz. Sizinle birlikte üç yıl görev yapmanın onur duydum. Güzel şeyler yapmaya çalıştık, iyi şeyler yapmaya çalıştık ve birlikte iyi bir şeyler yapalım dedik. Kasıtlı bir şekilde kimseyi kırmamaya çalıştık. Ben şahsım adına kırdığım olduysa özür diliyorum. Görev süremde belediyemiz ile çalıştık. Ben Karabağlar’da yetiştim, çocukluğum buralarda geçti. İnşaatta amelelik yaptığım zamanlar da oldu. Ben bu günlere her kademeyi tadarak geldim. Önümüzde zor ve kritik bir seçim var. Her zaman söylüyoruz; ama gerçekten bu seçim en önemlisi. İkinci yüzyıla girerken halkın dertlerine çözüm olacak demokrasi ve özgürlüğü yayacak iktidarın gelmesi lazım. CHP’li belediyeler halka pandemi döneminde umut oldular, inanılmaz şeyler başardılar” dedi.
“Çalışmak için sıfatımın olması şart değil”
Türkbay, partisi tarafından verilen bütün görevleri yerine getirdiğine dikkat çekerek, “İl yöneticiliğinden disiplin kurulu başkanlığına ilçe yöneticiliğinden meclis üyeliğine… O nedenle artık örgüt ile ilgili bu süreçte Karabağları Ankara’da temsil etmek adına üzülerek görevimden affımı diliyorum. İlçemize şehrimize ülkemize hizmet ederken illa bir sıfatınızın olması şart değil her zaman söylüyorum partimizden en büyük rütbe sade üyeliktir. Ben bugüne kadar partim bana hangi görevi verdiyse yaptım. Ben görevimden resmi olarak ayrılıyorum. Bunları söylememin nedeni aranızdan sadece resmi olarak ayrılıyorum” diye konuştu.
Selvitopu, “Karabağlar’da bir milletvekili çıkartmak bizi çok çok onurlandıracak”
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türkbay’a teşekkürlerini sunarak “Karabağlar’da bir milletvekili çıkartmak bizi çok çok onurlandıracak. Seçimde hep birlikte el ele kol kola çalışacağız. Ve bu iktidarı göndereceğiz. Bu öncelikle hepimizin görevi. Ben başkanımıza çıktığı yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay CHP İzmir istifa