CHP İzmir'den 23 Nisan'da 14 Mayıs mesajı: 'Milat olacak'

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeline çelenk bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katılımıyla gerçekleştirilen tören vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.


Batuhan KAYA -GERÇEK HABERCİ- CHP İzmir İl Başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Program kapsamında meydandaki Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Kâmil Okyay Sındır, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP ilçe örgütleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. 

"ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK"
CHP olarak 14 Mayıs genel seçimleri sonrası çocuklara yaşanılabilir bir Türkiye armağan edeceklerini ifade eden Aslanoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk müthiş bir vizyonla çocukların kıymetini anlayarak onlara hak ettikleri önemi vermiş ve bir bayram armağan etmiştir. Tek bir çocuğun yatağa aç girmemesini isteyenler olarak bizler çocukların önemini anlıyoruz. CHP olarak önceliğimiz daima çocuklarımızın yüzlerini güldürmek ve fikri hür vicdanı hür bireyler yetiştirmektir. Biz bu noktada Kemal dedeyle, Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı yolda yürüdüğümüz için çok şanslıyız. 14 Mayıs sonrası yeni kuşaklara daha güzel bir memleketi armağan edeceğiz” dedi.

"14 MAYIS MİLAT OLACAK"

14 Mayıs’ın dünyadaki mazlumlar için umut ve Türkiye için milat olacağını belirten Soyer,

“14 Mayıs sabahı yirmi yıldır sindirilmiş ve bastırılmış toplum baskılardan kurtulacak ve bu tamamen demokratik yollarla gerçekleşecek. Dünyanın her yerinde otoriter ve popülist iktidarlar var ve 14 Mayıs’taki değişim bir milat ve bütün mazlumlar için umut olacak. Tıpkı 103 yıl önce bugün olduğu gibi. Atatürk'ün izinden yürüyerek çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Bugün adalet uğruna yaşamını yitiren herkese ve çocuklarımızın her birine söz veriyoruz. Bu memlekete refah, adalet ve özgürlük getireceğiz. TBMM’nin kuruluşunun 103’üncü yılını kutluyorum. Yaşasın milletin kayıtsız, şartsız egemenliği!” diye konuştu.

TUNÇ SOYER seçim 23 nisan ulusal egemenlik ve Çocuk bayramı