CHP İzmir'den direniş mesajlı Zafer Bayramı kutlaması:  "Lügatımızda kaçmak yok"

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği tören ile kutladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı törende konuşan CHP İzmir İl Başkanvekili Münir Sirhan Özen, "30 Ağustos Zaferi, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu ile birlikte tüm milletimizin azim ve kararlığının simgesidir" dedi. 
CHP İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıldönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı. Burada toplanan partililere seslenen CHP İzmir İl Başkanvekili Münir Serhan Özer, konuşmasında 30 Ağustos'un önemini vurgu yaparak, "30 Ağustos, Türk milletinin birlik beraberliğine kast edenlere o gün verilmiş tokat gibi bir cevap ve tarih boyunca toprağımıza göz dikeceklere ibretlik bir derstir. 30 Ağustos Zaferi, eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Türk ordusu ile birlikte tüm milletimizin azim ve kararlığının simgesidir. Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan bir liderin ve ona inanmış ordusunun yenilemeyeceğinin yakın tarihteki en büyük kanıtıdır" dedi.

"Yılma, vazgeçme, yelkenleri suya düşürme lüksümüz yok" 
Bugün yaşanan zorluklara aynı geçmişte olduğu gibi boyun eğmeyeceklerini de ifade eden Özer şöyle devam etti;
"Mustafa Kemal için 30 Ağustos, askeri bir zafer olmanın da ötesinde, 'kayıtsız şartsız milletin olacak egemenliğe' aralanan tarihi bir dönüm noktasıdır. Vatanına, milletine, bayrağına ve bağımsızlığına helal getirmemek için,  o günün imkansızlıkları içinde pes etmeyerek destansı bir zafer kazananların emanetidir. Bu emanete sahip çıkacak olan bizlerin, yılma, vazgeçme, yelkenleri suya düşürme lüksümüz olamaz. Bu vatanı kurtaran, al yıldızlı bayrağı yere düşürmeyen, cumhuriyeti kuran Ata’mıza ve tüm şehitlere borcumuzu ödemek için, gericiliğe, yandaşlığa, adaletsizliğe, saray özentileri ve hainlere geçit vermeyeceğiz."


"Bu hayaletler düzenini delip geçeceğiz"
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de mücadeleyi bırakmama çağrısında bulunarak; "30 Ağustos en büyük mirasımız ve Anadolu mücadelesinin zaferle taçlandığı gündür. Bir milletin çığlığı ve emperyalizme karşı isyanıdır, yeni devletin ve demokrasinin habercisidir. Şehit ve gazilerimizin, cepheye kağnıyla mermi taşıyan kadınlarımızın zaferidir. Bugün, o dönemlerdeki kadar zor olmasa da adalete ve barışa inanarak yaşamanın zor olduğu günlerden geçiyoruz. Bu zorlukların hepsi bizim için cesaret kaynağıdır. Bu hayaletler düzenini delip geçeceğiz, aynı atalarımızın yaptığı gibi biz de başaracağız. Bizim lügatımızda kaçmak yok, kaçsak da gidecek başka vatan yok. Bu mücadelenin kilit taşı CHP’dir, bu taş asla yerinden oynamaz! Yılmadan, usanmadan oynamaya devam edeceğiz, tıpkı atalarımız gibi kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

CHP İzmir Zafer Bayramı kutlama Münir Serhan Özer Tunç Soyer