CHP İzmir'den İçişleri Bakanlığı'na "Vahdettin soruşturması" tepkisi; "Soyer, yemeye çalışanın boğazında kalır"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında 2 ayrı soruşturma açılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (İzBB) Tunç Soyer'e destek için İzBB Egemenlik Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Cumhuriyet Halk Partili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 9 Eylül 2022’de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarında yaptığı konuşma sebebiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştı. Soyer’e bir destek de CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan geldi. İzBB Egemenlik Binası önünde basın açıklaması gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanlığı’nın açıklamasına, CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat ve Yüksel Taşkın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İlçe Başkanları ve partililer katıldı.


Taşkın’dan Yerlikaya’ya çağrı
CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulunarak, “Benim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrım var; her gün çetelere operasyon yapıyorsunuz, destekliyoruz. Peki bu çetelerin oralarda mümkün kılınmasını sağlayan şahsılarla niye ilgilenmiyorsunuz? Tunç Soyer’e soruşturma açacağınıza sizden önceki bakan beye bir tasarrufunuz olacak mı? Mustafa kemal Atatürk Nutuk’ta neden cumhuriyetle devam etmemiz gerektiğini anlatmıştı. Tunç Bey de buna referans vermiştir. Biz bu saldırılara pabuç bırakmayız” dedi.
“Soyer boğazınızda kalır”
Tunç Soyer’in ağır lokma olduğunu ve yemeye çalışanın boğazında kalacağını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Burada Kuvay-ı milliyecilerin torunları var, burada memleketi terkedip parsel parsel yok eden Vahdettin’nin torunları yok. Biz inadına Atatürk, inadına demokrasi, inadına CHP ve cumhuriyet değerleri diyeceğiz. Bunu söyleyen Başkanımız Tunç Soyer’e tüm örgütümüzle, halkımızla sahip çıkmaya geldik. Başkanımız bir sayıştay denetimi geçirdi, zerre kadar sorun bulamadılar. Bula bula Nutuk’tan alıntıladığı konuşmasından bir sonuç çıkarmaya çalışıyorlar. Yemezler! Tunç Soyer boğazınıza oturur, kolay lokma değildir. Arkasında Mustafa Kemal’in askerleri var” şeklinde konuştu.
“Atatürk devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız”
Atatürk’e ve devrimlerine ne pahasına olursa olsun sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade eden Soyer şöyle konuştu:
“Cumhuriyet insanlık tarihinin en büyük devrimlerinden biridir ve bu devrim saltana karşı yapılmıştır. 100 sene önce saltanat defteri kapandı ve cumhuriyet başladı. 100 senedir bu topraklarda onun erdemleriyle, değerleriyle barış içinde yaşıyoruz. Bu cumhuriyet devriminin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk asla ve asla 100 sene önceki hesaplaşmayı bugüne taşımak isteyenlerin mezesi olamaz. Biz sonun kadar Atatürk’e ve onun devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 sene önce kapanan defteri tekrar açmak istiyorlar. Yok öyle yağma! Biz cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz ve gelecek kuşaklara Atatürk’ü ve cumhuriyeti taşımaya devam edeceğiz. İzmir bunun öncüsü olmaya devam edecek. Yaşasın Atatürk, yaşasın cumhuriyet, yaşasın İzmir!”

CHP İzmir İçişleri Bakanlığı Vahdettin Soyer