CHP İzmir'den milletvekilliği için ilk istifa geldi!

TAKİP ET

Kültür, Sanat, Sağlık ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, basın mensupları ile bir araya gelerek milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP yönetimi, il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerine, mevcut görevlerinden istifa için 5-26 Aralık tarihleri arası süre vermişti. Kültür, Sanat, Sağlık ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensupları ile bir araya gelerek görevinden istifa ettiğini ve milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanı sıra ilçe örgütü ve yöneticileri de katılım sağladı.

“Bu ayrılış, benim için yeni bir mücadele anlamına geliyor”

CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları'nda göreve başladığında ve gençlik kotasından 22 yaşında il yönetim kurulu üyeliğine seçildiğini vurgulayan Alçay, “Üst üste, 4 dönem boyunca, 5 il başkanı ile birlikte bugüne kadar onur duyduğum, il yönetim kurulu üyeliği görevini yerine getirdim. Bugün itibari ile de partimin yayınlamış olduğu, genelge doğrultusunda, yaklaşık 11 yıldır büyük bir sorumluluk ve özveri ile yerine getirmek için çaba sarf ettiğim, Millet iktidarının kuruluşuna bir tuğla koyabilmek için geceli gündüzlü çalıştığım il yönetim kurulu üyeliğimden ayrılıyorum. Konuşmama başlarken söz ettiğim ve bugün burada yaşadığım hüznün sebebi, bu ayrılıktır. Bu ayrılış, benim ve bana inanan herkes için de yeni bir başlangıç, yeni bir mücadele anlamına gelmektedir” dedi.

“Milletin vekili olmak istiyorum”

CHP’li Alçay daha iyi yarınlar için mücadele etmek adına istifa ettiğini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Cumhuriyet ve halkın iktidarıyla karanlık günleri geride bırakacak bir Türkiye sevdasıyla, milletin vekili olmak istiyorum. Saray iktidarının her geçen gün daha da yoksullaştırdığı, iktidar sarhoşluğuyla görmezden geldiği halkımızın; yarınından endişe duymayacağı, çarşı pazara ya da markete gitmekten korkmayacağı, emeğin hakkının teslim edildiği, liyakatin yeniden baş tacı yapıldığı bir yönetim anlayışını hayata geçirme kararlılığıyla, milletin vekili olmak istiyorum. 20 yıldır yaşanan adaletsizliğin, eşitsizliğin, kayırmacılığın ve bozuk eğitim sisteminin en büyük mağdurları olan gençlerimizin, hayal kurmaktan korkmadıkları, kurdukları hayallerin gerçeğe dönüşebileceğine inandıkları, aldıkları eğitim doğrultusunda istihdam edildikleri, fikirlerinden ve söylemlerinden dolayı yadırganmadıkları ve yargılanmadıkları bir özgürlüğe kavuşacakları memleket hayaliyle, millettin vekili olmak istiyorum. Kadına tanınan tüm diğer hakların tam olarak yaşatılabilmesi için, kadının, yaşamın her alanında fakatsız yer alması için, 2023 yılından itibaren hayata geçireceğimiz, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin kadınlara emanet edildiği, TBMM’de kadının eşit temsil hakkına eriştiği daha güçlü bir Türkiye’yi hâkim kılmak için, milletin vekili olmak istiyorum.”

“Her bir vatandaşımızın sesi olmak için milletvekili aday adayı oluyorum”

Bu yolda kendisini, geleceğini, çıkarlarını düşünmeden, aldığı görevi cansiperane bir şekilde içindeki vatan, millet ve cumhuriyet sevdası ile çalışacak neferlere ihtiyaç olduğunu söyleyen Alçay, “Bu neferlerden birisi olmak, İzmir’in çağdaşlığını, hoşgörüsünü ve demokrasiye olan inancını tüm Türkiye’ye yaymak istiyorum. Öncelikli olarak kadınların, gençlerin, çocuklarımızın sesi ve hak, hukuk, adalet arayışında yalnız bırakıldığını, sesinin yeterince duyulmadığını düşünen, her bir vatandaşımızın sesi olmak için, CHP’nin ve İzmir’in evladı olarak, CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı olduğumu, büyük bir heyecan ve gururla sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum” diye konuştu.

Yücel, “Funda Alçay, partiden yana tavrı ön plana çıkan bir arkadaşımız”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Alçay’ın verilen her görevde başarılı olacağına inandığını vurgulayarak “Bugün uzun süre demokrasinin kurumlara yerleşmesi için, ülkemize hak hukuk adalet gelmesi için, kadın hakları ve daha mutlu, yaşanabilir bir Türkiye kurmak için yaklaşık 11 yıldır il yönetimimizde çalışan Fulya Alçay arkadaşımızın yanındayız. Çok genç ve tecrübeli bir arkadaşımız. Verilen her sorumluluğu layıkıyla yerine getirebileceğine inanıyorum. Bu bir son değil, yeni bir başlangıç Bu tecrübesini TBMM’de aktarmak ve o tecrübeyi başka bir mecrada halkımızın faydasına sunmak için yeni bir yola çıkıyor. Ben kendisine hayırlı olsun diyorum. 5 sene birlikte çalıştık. 2 seçim atlattık. 2 kongre süreci, 2 kurultay ve bir tüzük kurultayı atlattık. Gerçekten her mecrada canla başla çalışan ve her zaman partiden yana tavrı ön plana çıkan bir arkadaşımız” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir milletvekilli istifa Funda Alçay milletvekili aday adayı