CHP İzmir'den Zeren Ertaş protestosu; "Bu işin peşini bırakmayacağız"

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, Aydın'da bulunan Güzelhisar Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş için, Tınaztepe KYK Buca Kız Öğrenci Yurdu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Güzelhisar Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş’ın ölümünde kusuru bulunanları protesto etmek ve KYK yurtlarındaki eksikliklere dikkat çekmek için Tınaztepe KYK Buca Kız Öğrenci yurdu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına CHP Çiğli ve Balçova İlçe örgütleriyle CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi katılırken, açıklamayı CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal okudu. Ünsal açıklamasında, “Biz yaşanan olaya facia diyoruz, çünkü bu olay bir asansör kazası değil, sorumlularının da ortağı olduğu bir cinayettir. Kız çocuklarımızın okuması içinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyeti’nde, devletin sorumluluğundaki bir öğrenci yurdunda, görev yapan sorumsuzlar yüzünden bir evladımızı göz göre göre kaybettik. Zeren’in hayatını kaybetmesiyle, intiharlar, bakımsızlık ve kötü yemeklerle gündeme gelen öğrenci yurtlarındaki içler acısı durum iyice gözler önüne serilmiş oldu. Zeren, 22 Yaşında hayat dolu, kendisi, ailesi ve ülkesi için hayalleri olan, bu ülkenin de ihtiyacı olan bir gencimizdi. Zeren’i bu hayattan koparan vicdansızlar, Sadece Zeren’e değil, Anasına-Babasına ve bu ülkenin geleceğine de büyük bir kötülük yaptı.” ifadelerini kullandı.

“Olur öyle şeyler, büyütmeyin…”
Hiçbir çağdaş ülkede böyle bir ölüm olmayacağını ve böyle bir ölüme sessiz kalınmayacağını ifade eden Ünsal,
“Zeren kardeşimiz hayatını kaybetti ama bu cinayete ortak olanlardan Ne KYK Genel Müdürlüğünde Ne Gençlik ve Spor Bakanlığın da Ne de İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok. Sadece göz boyamadan öteye gitmeyen bir açığa alma var, hepsi bu. Herkes kendi ballı maaşlarını aldıkları koltuklara sıkı sıkıya yapışmış, denetleme mekanizmaları çökertilmiş, bir hayat sönüp gitmişken iktidardan kimse utanmamış, sıkılmamış ve gereğini yapmamıştır. Zeren’in ailesini, bu yurtlarda korku içinde yaşayan öğrencilerimizi ve bir evladını kaybetmişçesine üzülen ve kahrolan tüm Anne-Babaları da inciten, öfkelendiren tavır budur” dedi.
“KYK’lar gerçekten yurt mu?”
KYK’lar gerçekten yurt mu sorusunu soran ve KYK’lardaki eksik ve yanlışları sıralayan Ünsal “Hayır! Korku içinde yaşanan mecburi barınaklardır. Kötü koşullar, kötü ve küçük porsiyonlu yemekler, yetersiz hijyen şartları, yaşatılan psikolojik baskı ve en önemlisi de liyakatsiz ve vicdansız yöneticilerden ibarettir bugünkü KYK yurtları. KYK yurtları, Çocuklarımıza şefkatle yaklaşarak, Asansörlerde öldürmediğinizde, Asansörlerin bakımını Makine Mühendisleri Odası dururken, eş-dost tanıdık diye merdiven altı firmalara ihale etmediğinizde, “Korkuyorsanız bozuksa kullanmayın” diyen cahil, hadsiz yöneticilerden arındırdığınızda, Arkadaşlarının ölümüyle sarsılmış, korku içinde çocuklarımızın karşına polisle, jandarmayla çıkmadığınızda, Öğrencilerimizin CİMER’e kadar giden ve ölümleri engelleyecek olan şikayetlerini dikkate aldığınızda, işte o zaman bu binalar yurt olur, yuva olur” dedi.
CHP İzmir örgütü peşini bırakmayacak
CHP İzmir İl Örgütü’nün KYK’lar tekrar güvenli hale gelene ve şartları iyileştirilene kadar bu işin peşini bırakmayacağını söyleyen Ünsal açıklamasını şöyle sonlandırdı:
“Korku içinde yaşanan KYK yurtlarını, yuva yapıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Buradan, bu yurtlarda yaşayan tüm öğrencilerimize ve ailelerine sesleniyorum. CHP İzmir İlçe Başkanlığının kapısı her konuda sizlere sonuna kadar açıktır. Yaşadığınız tüm sıkıntılarda yanınızda olacağımıza ve bugün olduğu gibi, sesinizi duyuracağımıza söz veriyoruz. Basın açıklamamıza son verirken, 22 yaşında hayat dolu bir gencimizin, ihmaller zinciriyle hayattan koparılışını kabullenmek bizim için çok zor olsa da Kardeşimiz Zeren Ertaş’a bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Acısını yaşayacak, anısını yaşatacağız.”

CHP İzmir Zeren Ertaş protesto