CHP İzmir İl Başkan adayı Başak: Alışılmadık bir kongre süreci geçiriyoruz

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan adayı Mehmet Şakir Başak, kongreye giden süreçteki çalışma ve örgütün adaylığına gösterdiği yaklaşımı GERÇEK HABERCİ'ye anlattı. Başak, 'Kendimizi anlatmayı deniyoruz' diyerek, delegasyonla bir araya gelmekte sorunlar yaşadığını aktardı.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ-Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan adayı Mehmet Şakir Başak kongreye giden süreçteki çalışmalarını ve delegasyon üyelerine ulaşmakta yaşadıkları zorlukları anlattı. Başak, delegasyon üyelerine ulaşmakta zorluk çektiklerini ve CHP içerisinde alışılmadık bir kongre süreci geçirdiklerini ifade ederek, “Bütün ilçelerimize ulaşmaya ve görüşmeler gerçekleştirmeye çalışıyoruz ancak bazı yerlerde delegasyon üyeleri, ‘Bizi toplantıya gitmeyin diye arıyorlar’ diyor” şeklinde konuştu.
‘Toplantıya gitmeyin’
CHP’nin alışık olmayan bir kongre süreci geçirdiğini ve delegelerin iradesinin ipotek altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Başak, “Karşıyaka’da bir delegemizin istifa etme durumu oldu, bazı yerlere gidiyoruz delegasyonla görüşmek için diyorlar ki ‘Bizi toplantıya gitmeyin diye arıyorlar’, bu tarz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde görmeye alışık olmadığımız şeyler yaşanıyor. Bizim kültürümüzde mücadele var, yarış var, fikir ve ifade özgürlüğü var yarışmak isteyenin önünü kesmek ya da delegenin iradesini ipotek altına almak yok. CHP’nin kültürüne uymayan bu davranışlar bizi ve örgütü rahatsız etti. Bunların hepsini beraber aşacağız, bu olayları derinleştirmeden, partiye zarar vermeden aşacağız. Kendimizi ulaşabildiğimiz delegelere anlatmaya çalışıyoruz” dedi.
“Arkamızdaki güç örgüttür, kıblemiz örgüttür”
CHP örgütünün gereken kararı verecek erdem ve adalet sahip olduğunu ve gerekeni yapacağını belirten Başak, “Biz, bu güven, delegasyonun adalet anlayışı, kalbi ve değer yargılarına güvenerek aday olduk. Biz, ‘Arkamızda şöyle bir güç var’ diyerek aday olmadık, böyle bir şey yok. Bizim arkamızdaki güç örgüttür, kıblemiz örgüttür. Kimse kendini CHP’den büyük, kimse kendini örgütten güçlü sanmasın. Bu anlayışla ömrümün yarısını bünyesinde mücadele ederek geçirdiğim partim için yola çıktım, daha iyi yaparım anlayışıyla yola çıktım. Zaten çarşaf liste olacak, çarşaf listenin dışında bir liste olmasını isteyen, bloklaştırmaya çalışan bir anlayışı zaten CHP reddeder. Örgütün özgür iradesiyle oyunu kullanacağından ve gerekeni yapacağından yana inanç ve umudumuz tamdır” diye konuştu.
Bunu yapan varsa CHP’li değildir
Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ‘Bankamatik memurları var’ sözlerine karşı da açıklamalar getiren Başak şöyle konuştu:
“ ‘Bankamatik Memuru’ derken neyi kastediyor anlayamadım. Böyle bir şey varsa biz zaten gereğini yapar takipçisi oluruz. İş yapmadan, alın teri dökmeden para kazanmak CHP’nin geleneğine aykırıdır ve biz böyle bir durum varsa gereğini yaparız. Eğer belediyede bunu yapan varsa CHP’li değildir, CHP’nin ilkelerini benimsememiş bir yönetim sergiliyorlardır. Böyle bir şeyin olduğunu, varsa da belediye başkanlarımızın gereğini yapacağını düşünüyorum.”

Mehmet Şakir Başak CHP kongre süreci