CHP İzmir İl Başkanı belli oldu

TAKİP ET

Milletvekili aday adayı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı görevinden ayrılan Deniz Yücel'in yerine atanan isim belli oldu. Buna göre Yücel'den il başkanlığı görevini devralacak kişi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ısrarla istediği isim olan Şenol Aslanoğlu atandı.

Begüm Burçak GÜNAY - GERÇEK HABERCİ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılması sonrası koltuğu devralacak isim belli oldu. CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yeni il başkanının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ısrarla istediği isim olan Şenol Aslanoğlu olmasına karar verildi.


Kararın önümüzdeki günlerde resmi olarak tebliğ etmesi bekleniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunu İş Adamı Aslanoğlu, evli ve iki çocuk babası.

Geçen hafta gerçekleştirilen MYK toplantısında birden fazla aday olduğu, ancak Tunç Soyer'in ısrarla Şenol Arslanoğlu'nun il başkanı olmasını istediği öğrenildi. Böylelikle Soyer ve Aslanoğlu'nun uyum içerisinde İzmir'de çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.

Şenol Aslanoğlu, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu göreve beni layık gören ve güvenen Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimizin yetkili kurullarına ve sürecin başından sonuna kadar desteğini hiç esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e çok teşekkür ederim. Emin adımlarla iktidara koşan Millet ittifakının ve partimizin bu maratonun bayrak yarışının son 100 metresinde İzmir gibi çağdaşlığın ve demokrasinin kalesi bir şehirde görev almaktan  onur duydum. Bugüne kadar bayrağı başarı ile taşıyan önceki dönem il başkanlarımız ve il yöneticilerimiz ve partimizin bütün emekçileri ile birlikte bayrağı daha yukarıya hep birlikte taşıyacağız.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu