CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu:Osmaniye'de konteyner kent kurmak istiyoruz izin vermiyorlar!

TAKİP ET

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, hükümetin CHP belediyelerinden gelen yardımlara sıcak bakmadığını belirterek, 'Osmaniye'de konteyner kent kurmak istiyoruz ama yer vermiyorlar, 'Bizim bulduğumuz alan var gelin oraya konuçlanın' gibi bir yol bulmuşlar. Birçok yerde zaten kamuyu yöneten kaymakam ve valiler çok şey yapmanıza izin vermiyor, zaten bizler yapıyoruz tavrındalar. Kamu bizim yardımlarımıza çok gönüllü değil' dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, deprem bölgesinde yaptığı çalışmaların ardından, il başkanlığında değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Hem AFAD hem de CHP Genel Merkezi’nin İzmir’i Osmaniye ile eşleştirdiğini belirten Şenol Aslanoğlu, “Büyükşehir ve bazı ilçe belediyelerimiz Osmaniye'nin yaralarını sarmak için görevlendirildi. Hem Soyer'i hem de ekiplerini sahada görüyorsunuz. Adıyaman, Maraş, Osmaniye ve Hatay'da çalışmalar sürüyor. Osmaniye kardeş şehrimiz olsa da diğer yerlerdeki çalışmalar da sürüyor. Biz de il yönetim kurulumuzu Osmaniye'de topladık. Osmaniye'de deprem ve sonrasında yapılan çalışmaları yerinde gördük, hem de bundan sonra neler yapılması gerektiğini değerlendirmeye çalıştık” diye konuştu.

“HİJYEN VE BARINMA SORUNU DEVAM EDİYOR”

Depremden sonra bölgede çalışma yaptıklarını hatırlatan Aslanoğlu, “STK'larla görüşüp ortak akılla bazı çözümler bulmaya çalışmıştık. Osmaniye ve ilçelerini gördük, Hatay ve Adana'da çalışma şansımız oldu. Henüz Hatay'da maalesef enkaz altında kalan kişilerin kurtarılma çalışması bile sonlanmış değil. Kurtarılma derken, şu an yaşam bulgusu yok. Cenazelere ulaşma şansı tamamlanmış değil. Bölge o anlamda ciddi problem yaşıyor. Tüm bölgede henüz yıkım çalışmaları tamamlanmadı, boşaltma çalışmaları sürse de yıkım çalışmaları yavaş bir şekilde ilerliyor, vatandaşların barınma sorunu da çözülebilmiş değil. Hala çadır, konteyner bölgenin en büyük ihtiyacı olmaya devam ediyor. Bu problemin bir an önce çözülmesi lazım, bizler de burada çadır probleminin bir an önce çözülebilmesi için çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hijyen sorunu da devam eden, büyüyen ve havların da ısınması ile başka sorunlara da neden oluyor” ifadelerini kullandı.

Osmaniye ve ilçelerinde kooperatifleşme ve hayvancılık çalışmalarını incelediklerini anlatan CHP İzmir İl Başkanı, “Sosyal hizmetler tarafından yürütülen aşevi, yardım dağıtma merkezini inceledik. Henüz ulaşılamayan birçok nokta var, depremin 3. haftası geçmesine rağmen ulaşılamayan yerler var. Hükümet yavaş yavaş alana girdi ve çalışmalar yürütüyor” dedi. 

“YARDIMLARIMIZA ÇOK GÖNÜLLÜ DEĞİL”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Aslanoğlu, Osmaniye’nin Cumhur İttifakına mensup bir belediye başkanı olduğunun ve Millet İttifakı mensuplarına yaklaşımının sorulması üzerine “Osmaniye’de konteyner kent kurmak istiyoruz ama yer vermiyorlar, ‘Bizim bulduğumuz alan var gelin oraya konuçlanın’ gibi bir yol bulmuşlar. Büyükşehir belediyemiz bir okul bahçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Birçok yerde zaten kamuyu yöneten kaymakam ve valiler çok şey yapmanıza izin vermiyor, zaten bizler yapıyoruz tavrındalar. Kamu bizim yardımlarımıza çok gönüllü değil” şeklinde konuştu.

"KIZILAY'IN ÇADIR SATMASI DOĞRU DEĞİL"

Aslanoğlu, Cumhuriyet Gazetesi’nin ortaya çıkardığı Kızılay'ın çadır satma skandalına ilişkin de, "Kızılay başkanı ilk gün 'Arkadaşlar satmış haberim yoktu, ben de üzüldüm' dedi. Sonra 'satmak doğrusudur' dedi. Tabi ki yardım kuruluşlarının yapması gereken asli görevleri yapması gerektiğini düşünüyoruz. Hangimizin vicdanında Kızılay'ın başka yardım derneğine çadır satmasını kabul eder ki! Çok para vererek satmaya niyetlilerse CHP'li belediyeler almaya hazır" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET BELEDİYELERİN YARDIMINA SICAK DEĞİL"

CHP'nin bölgede engellendiğini aktaran Aslanaoğlu, "Hükümetin ya da hükümeti temsil edenler, dıştan yardım gelmesini, özellikle belediyelerin yardım getirmesine çok sıcak değiller. Çeşitli sebeplerle bu iş zorlaştırılıyor. Çok yakında Osmaniye'deki yerleşimiz okul içinde olduğu için okul açıldığında çıkmamız gerekecek. O gün Valilik bize başka yerleşke tanımlayacak mı göreceğiz" açıklamasında bulundu.

CHP İzmir Şenol Aslanoğlu osmaniye konteyner kent