CHP İzmir İl Kadın Kolları: Eşit, adil, insan onuruna yaraşır bir ülke istiyoruz

TAKİP ET

CHP İzmir İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko'da katılımı ile destek verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, kadınların hiçbir zaman sessiz kalmayacağını söyledi.

Konuşmasına devam eden Nurşen Balcı:

“Bugün kadının kaç çocuk doğuracağına, sokağa kaçta çıkacağına, gülüp gülemeyeceğine, çalışıp çalışamayacağına karışanlara sana ne deme günü. Bugün kadını toplumsal yaşamdan çekmeye çalışanlara, kadını çalışma yaşamının dışına çıkarmak isteyenlere, bedeni üzerinde hak iddia edenlere, birey olarak değil eş, anne, namus öznesi olarak görenlere, kadın erkek eşitliğinin ne demek olduğunu anlamazdan gelenlere hadi oradan deme günü. Biz kadınlar kadının kimliği, bedeni, özgürlüğü üzerinden yürütülen baskı ve şiddete her gün yüzlerce korkunç örnekle şahit oluyoruz. Biz çok şey istemiyoruz. Biz eşit, adil, insan onuruna yaraşır, barış içinde yaşayacağımız bir ülke istiyoruz. Vermezlerse de alacağız. Kadınlar için yaşamsal olan 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamamak için her yolu denediler, deniyorlar. Tartışmaya açıyorlar, izin vermeyeceğiz. Ama biz kadınlar hiçbir zaman buna sessiz kalmayacağız. Özgürlük, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine sonuna kadar devam edeceğiz”