CHP İzmir yargı krizi hakkında konuştu: "Oyuna gelirsek tuzağa düşmüş olacağız"

TAKİP ET

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında meydan gelen yargı krizine ilişkin konuşan CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Ünsal 'AKP eliyle yaşatılan anayasa ve hukuk kriziyle oynanmak istenen oyuna gelirsek biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve temeli olan adaletin kökünden sarsmak isteyecekleri tuzaklara düşmüş olacağız' dedi. 

Uğurcan BOZTAŞ-GERÇEK HABERCİ-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal son günlerde gündemden düşmeyen adalet ve hukuk krizine ilişkin basın toplantısı düzenledi. CHP İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısı konuşan Ünsal Yargıtay 3. Dairesi’nin taşeron olarak kullanıldığına dikkat çekti. Ünsal, CHP’nin bu yargı krizine alet olmayacağını belirterek krizin karşısında mücadele edeceklerini ifade etti. CHP’nin gerçekleştirdiği adalet nöbetine destek verdiklerini dile getiren Ünsal “Anayasal darbeye meclis çatısında geçit vermeyenler Türkiye Cumhuriyeti var oldukça asla unutulmayacaktır” dedi. 
‘BU KRİZİ ÖNCEDEN PLANLAMIŞLARDIR’
Her mecrada yargı krizine destek verenleri baş tacı olarak gördüklerini belirten Ünsal şu şekilde konuştu: “Anayasayı hiçe sayan hukuku ayaklar altına alan memleketi kabile devlet gibi göstermeye çalışanlar aslında bu krizi önceden planlamışlardır. Amaçları ülkede bir hukuk kaosu yaratarak yetkileri belli olan yargı kurullarını kavgalı gibi göstermek. Anayasa maddelerini hiçe sayarak uygulanmalarını engellemek. Arkasında çoktan biriktirdikleri anayasa değişikliklerine zemin hazırlamak. Bir oldubittiyle kendilerine iktidarlarını, belki de yandaşlarını koruyabilecekleri bir anayasa yapmakmış. Yani devletin koruması gereken irade kendi eliyle devlette bir kriz çıkartıp Anayasa değişikliğine zemin hazırlıyor. Bu konudaki kesin tavrımızı sayın genel başkanımız Özgür Özel’in kamuoyuyla paylaştığı gibi bizden İzmir’den bir kez daha ilan ediyoruz. Biz bu oyuna gelmiyoruz çünkü ülkeye AKP eliyle yaşatılan anayasa ve hukuk kriziyle oynanmak istenen oyuna gelirsek biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve temeli olan adaleti kökünden sarsmak isteyecekleri tuzaklara düşmüş olacağız. Ama Türk milleti müsterih olsun cumhuriyet halk partisi oynan oyunun ve kurulan tuzakların farkındadır. CHP bu oyunları bozacak, bu tuzakları ezip geçecek ve zamanı geldiğinde özgür ve eşitlikçi, kuvvetler ayrılığının tam olarak bulunduğu adaleti yücelten, tek adam ve diktatörlüğe asla geçit vermeyen anayasayı hâkim kılacaktır. Cumhuriyet Halka Partisi kuvvetler ayrılığını koruyacak ve cumhuriyetin tüm kurumlarına ve insan haklarına siper olacak anayasayı hâkim kılacak.”
‘YAPILAN OYUN FARKEDİLEMEZ SANILMIŞTIR’
Ünsal, direnmeye mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bu darbe girişimi bir oldubittiye getirilmek istenmiş ve kurulan tuzaklar, yapılan oyun fark edilmez sanılmıştır. Ama unuttukları bir şey vardı o da Cumhuriyet Halk Partisi ve milletin ta kendisiydi. Buradan bir kez daha duyuruyor ve bu krizi planlayan saraya ve AKP iktidarına sesleniyoruz, Anayasa Mahkemesi kararları kurumları, kişileri ve mahkemelerin tamamını bağlar ve derhal uygulanmalıdır. Anayasamızın 152. Maddesi yoruma kapalıdır. Bunun karşısında ayak sürenler samimiyetsizdir ve adaletsizdir. Anayasa değişikliği konusunda samimiyetli olanlar önce mevcut anayasayı uygulasın, milletin hakkına sahip çıkarak anayasalara uysun ve adaleti sağlasınlar” ifadelerine yer verdi.

CHP İzmir yargı krizi