CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım; "Mücadelemiz; 2023 yılında Cumhuriyetle hesaplaşanlarla olmalıdır"

TAKİP ET

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, kongre sürecini Gerçek Haberci'ye anlattı. Yıldırım, aday olan herkesin Cumhuriyet Halk Partili olduğunu belirterek, 'Bizim asıl mücadelemiz; 2023 yılında Cumhuriyetle hesaplaşanlarla olmalıdır' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ ÖZEL-Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleşecek ilçe kongrelerine sayılı günler kaldı. 10 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede, CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile 2015 yılında CHP İzmir 2’nci Bölge Milletvekili aday adayı olan Serdar Koç yarışacak. Kongre süreciyle ilgili CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, muhabirimiz Aycan Karadağ’a konuştu. Yıldırım, aday olan herkesin Cumhuriyet Halk Partili olduğunu vurgulayarak, “Bizim asıl mücadelemiz; AKP iktidarıyla, 2023 yılında Cumhuriyetle hesaplaşanlarla olmalıdır” dedi.

“BANA CİDDİ BİR DESTEK VAR”

İlçe başkanlığına aday olduğunu ve kararı delege olan partililerin vereceğini söyleyen Yıldırım, “Bana, delege olan arkadaşlarımın, ciddi bir desteği var. Karşıyaka, demokrasinin kalesidir. Çok adaylı yarışlardan hiçbir zaman korkmamak ve çekinememek gerekiyor. Kazanan partimiz olacak. Her fikirden faydalanmak gerekiyor. 2019 yılı, ülkemiz için çok önemli bir yıl. 2019 yılına, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerini en iyi şekilde hazırlamamız gerekiyor. Demokrasinin gereğidir. Kırmadan, incitmeden ve herkesin Cumhuriyet Halk Partili olduğunu bilerek bu sürece hazırlanmalıyız” ifadelerine yer verdi. 

“YOLDAŞLIK HUKUKU İÇİNDE KONGREYE BERABER GİDERİZ”

Rakibi “Serdar Koç hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sorduğumuzda Yıldırım, şöyle yanıt verdi; “Milletvekilli aday adayı olmuş bir kardeşimiz. Bizim değerli bir partilimiz. Sevdiğim de bir arkadaşım. Hayırlı olsun derim, başka da bir şey söyleyemem. Her Cumhuriyet Halk Partili, benim için aynı değerdedir. Yoldaşlık hukuku içinde kongreye beraber gideriz.” 

“SOKAĞI VE ÖRGÜTÜ İYİ BİLEN İL YÖNETİMİ İSTİYORUZ”

İl yönetimden beklentilerini sorduğumuz Yıldırım, “İl yönetimin; tüm İzmir’i kapsayıcı, yerel yönetimlerle, genel merkezle, büyükşehir belediyesiyle uyum içerisinde çalışacak ve örgütleri iyi bilen, sokağı iyi tanıyan il yönetimiyle 2019 yılına hazırlanmanın önemli olduğunu düşünüyorum. STK’larla iyi diyaloglar kurabilecek, toplumun bütün kesimlerini kapsayabilecek bir il yönetimin İzmir’de başarıyı getireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“BAYRAĞI DAHA DA YUKARI ÇIKARACAĞIZ”

Yıldırım, İlçe başkanlığını tekrar kazandığı takdirde yapacağı projelerine ilişkin soru üzerine şunları söyledi: 

“Karşıyaka’da bu iki yıl içerisinde çok şey yaptık. Karşıyaka ilçe binamızı baştan aşağı yeniledik. Karşıyaka’ya yeni bir araç kazandırdık. İl başkanlığı verilerine bakarsanız eğer, İzmir ilinde, en iyi ve en fazla parti içi eğitimi veren Karşıyaka İlçe Başkanlığı olmuştur. Bin küsur üyemize, parti içi eğitimden geçirdik. Bizim hedeflerimizin için de şu var; bir kere ulaşabildiğimiz bütün üyelerimize, parti içi eğitimi tamamlamayı düşünüyoruz. Eğitime ciddi bir ağırlık vermeyi düşünüyorum. Üye yapısını tekrar gözden geçirmek hedeflerimin içerisinde. Daha aktif ve dinamik bir örgüt yapısı kurmayı hedefliyoruz. Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Türkiye metropol ilçeler içerisinde referandumda yüzde 83 buçuk gibi en yüksek hayır oyu çıkaran bir ilçe. Bayrak, Karşıyaka’da çok yüksek. Karşıyaka, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi. Bu bayrağı daha da yukarı çıkaracağız. Uyumlu bir yönetim kurmayı hedefliyoruz. Şunu unutmamak gerekir, aday olan herkes Cumhuriyet Halk Partili. Biz, birbirimizin yoldaşıyız. Yoldaşlık kültürü içersin de birbirimize sarılmalıyız. Bunun parti içi demokrasi mücadelesi olduğunu da unutmamalıyız. Bizim asıl mücadelemiz; AKP iktidarıyla olmalıdır, 2023 yılında Cumhuriyetle hesaplaşanlarla olmalıdır.”