CHP Karşıyaka kampanya başlattı! Başkan Tugay'dan 'stat' imzası

TAKİP ET

Göztepe 95 yıllık tarihinde ilk stadına kavuşurken, Karşıyaka yıllardır davalar ve iptal edilen ihaleler nedeniyle yeni stadına kavuşmanın hayalini kuruyor.

İzmir'in iki ezeli rakibinden Göztepe, 95 yıllık tarihinde kendisine ait ilk stada kavuşurken Karşıyaka yeni stadı için yıllardır bekliyor. 

Karşıyaka Stadı'nın ilk ihalesi 28 Ocak 2014'te 54 milyon 88 bin TL'ye yapıldı. Ruhsat çıkmayan ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal edildi. Karşıyaka stadı 15 Haziran 2017'de 62 milyon TL bedelle bir kez daha ihale edilip temeli 9 Eylül 2017'de Göztepe ve Alsancak statlarıyla birlikte atıldı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın stat için yaptığı imar planı değişikliğine 7 vatandaşın açtığı dava nedeniyle ikinci kez iptal oldu.  Karşıyaka Stadı'na Aralık 2018'de Yapı Kayıt Belgesi çıkarıldı, otopark sorunu için Orman Müdürlüğü'yle anlaşıldı. Geçen kasım ayında stada karşı çıkan vatandaşların davası olumlu sonuçlansa da henüz yeni ihale tarihi belli olmayan projenin en erken 2020'nin son aylarında ihaleye çıkması bekleniyor. 



Süreç böyle ilerlerken, CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, 'Karşıyakalı Stadını İstiyor' kampanyası başlattı.

Karşıyaka Çarşı girişine stant kuran ve yıllardır çözümsüz bırakılan stat için CHP’liler imza toplamaya başlandı.



Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, imza kampanyası için imza verdi.

Her fırsatta yeni stat için ne gerekiyorsa maddi-manevi yapmaya hazır olduğunu dile getiren Tugay, attığı imzayla kampanyaya büyük destek verdi.

EYLEM PLANLANIYOR 

Öte yandan Göztepe’nin Gürsel Aksel Stadı’nın açılması sonrası, CHP Karşıyaka örgütü imza kampanyasının ardından önümüzdeki günlerde; sivil toplum kuruluşları ve belediye meclis üyeleri, Karşıyakalılarla birlikte Yalı’daki stat alanında geniş katılımlı eylem yapmayı hedefliyor. Bu eyleme Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katılması bekleniyor.