CHP Konak İlçe Başkanlığı "Adaletin tabutunu" sırtladı "CHP adaletin cenazesini yerde bırakmaz!"

TAKİP ET

CHP Konak İlçe Başkanlığı, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde 'Adalet öldü, cenazesi bize düştü!' başlığıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Ogün Samast'ın serbest bırakılmasına ve tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi kararına rağmen serbest bırakılmamasına tepki gösterdi. 

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- CHP Konak İlçe Başkanlığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde, “Adalet öldü, cenazesi bize düştü!” başlığıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı yapan CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ve Can Atalay kararına uymaması başta olmak üzere, Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. İlgazi, “Bugün burada adaletin toplum vicdanında katledenler cenazesini yerde bırakanlara inat biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaletin cenazesini yerde bırakmayız!” dedi.

“Yargının tek elde toplandığının ispatı”
Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın iyi hal indirimi alarak serbest bırakılması, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ve gazetecilerin haksız yere tutsak olmasının toplum vicdanını derinden yaraladığını ifade eden İlgazi şöyle dedi:
 “Dün suç baronlarını ve terör örgütü Hizbullah militanlarını Cumhurbaşkanı talimatıyla serbest bırakan zihniyet bugün halkın vekilini tutsak etmektedir. Ayrıca serbest bırakılmasını talep eden hakimlere dahi soruşturma açılması emrini veren karanlık zihniyet adaletin terazisini kırarak ülkemizi çıkmaza ve karanlığa sokmaktadır. AKP iktidarında bu tarz, vicdanları kapanamaz bir şekilde yaralayan kararların giderek artması Türk adalet sisteminin çökmesi ve yargının tek elde toplandığının ispatıdır."

“Hrant’ı vuran katil artık özgür”
Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın geçtiğimiz günlerde serbest kalmasına da değinen İlgazi basın açıklamasını şöyle noktaladı:
“Son olarak dostlarım, Hrant’ı barışa olan özlemi ile anıyoruz. O kurşunu sıkan katil artık özgür. Yakalandığı ilk gün verdiği pozlar kalbimizi ve adalete olan inancımızı nasıl yaraladıysa bugün bir sürü siyasi tutsak haksızca hapisteyken o katilin sokakta özgürce dolaştığını bilmek bize aynı hissi veriyor. Hrant’a, barışa, özgürlüğe ve yetiştiğimiz topraklarda yaşama hakkımıza sıkı sıkıya sarılıyoruz. Katiller sokaklarda gezse de biz buradayız, gitmiyoruz.”

CHP Konak İlçe Başkanlığı CHP