CHP Konak'ta liste belli oldu

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de olağan ilçe kongreleri süreci devam ediyor. Bugün Kemalpaşa ve Konak'ta sandık kuruldu. Meclis Üyesi Ozan Ali İlgazi'nin tek aday olduğu kongre başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi, bugün 2 ilçenin başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Mevcut başkanların aday olmayacağı Konak ve Kemalpaşa ilçe kongrelerinde sandığa tek adayla gidilmesi kararlaştırıldı.

Dün yapılan Balçova ve Torbalı kongreleri ile CHP İzmir'de seçim startı verildi.

Bugün de Konak ve Kemalpaşa ilçelerindeki kongreler gerçekleşecek.  

Konak’taki İlçe Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde başladı.

İLGAZİ TEK ADAY  

Konak İlçe Başkanlığı koltuğunda bulunan Akın Küçükoğullarından’ın aday olmadığı kongrede Meclis Üyesi Ozan Ali İlgazi tek aday oldu.

LİSTE BELLİ OLDU 

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Deniz Yücel ve Rıfat Nalbantoğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, eski milletvekili Türkan Miçooğulları, il yönetcileri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığına İzmir Milletvekili Deniz Yücel seçildi.

Ozan Ali İlgazi kongre salonuna tezahüratlarla geldi.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından konuşurken, bir partili "partide hak, hukuk, adalet yok" diye bağırdı.

Öte yandan Küçükoğullarından konuşmasının ardından eski yönetimi sahneye alarak alkışlattı.

KÜÇÜKOĞULLARINDAN: BATUR'A TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM

Kongrede kürsüye çıkan mevcut Başkan Akın Küçükoğullarından; “Üye sayımızı maalesef yeterli sayıda değil.Üye sayımızı artırmalıyız. Tam Bağımsız Vatan, Tam Bağımsız Türkiye için çalıştık. Deniz Gezmiş gibi nice genç isim bu ülke için elinden geleni yaptı ve canlarını feda etti. Gençlik için çalışmalıyız. Çoğu okulda çalışarak partiye gençleri davet etmeliyiz. Konak delege seçimlerinde firesiz bir seçim gerçekleştirdik. Birlik beraberlik mesajları vererek delege seçimlerinin alnımız akı ile tamamladık. Herhangi bir vergi borcumuz olmadan yönetim sürecimizi tamamladık. Yönetimde yer alan arkadaşlarıma ve kahraman örgütüme teşekkür ederim.Belediye Başkanımızı Abdül Batur’a teşekkürü borç bilirim.Sonundan ölümde olsa Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşı olmaya devam edeceğim.” dedi.

DENİZ YÜCEL: SEÇİMİ KAZANAMAMAMIZIN BİR FAKTÖRÜ DE MERAL AKŞENER'İN KIRICI BİR ŞEKİLDE MASADAN KALKMASI OLDU!

Kongrenin Divan Başkanlığını üstlenen CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel; "Çalışan üreten paylaşan bölüşen bir Türkiye kurmak için hepiniz hoşgeldiniz. Kongreler CHP’de hep bayram havasında geçer. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde seçimlere girdik.Ancak iktidara gelemedik.14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri ülkemizi AKP iktidarından kurtarmak için bir fırsattı. Çağdaş demokrasinin yeniden ülkemize gelmesi için bir fırsattı. Ama olmadı. Montaj video ve karalamaların yoğunlukta olduğu bir kampanya dönemi geçirdik.Ama ekonominin bu kadar rayından çıktığı kritik bir seçimi de kazanamadıysak kendimizi eleştirmeliyiz. Elbette ki seçimi kazanamamamızın başka faktörleri de var. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in kırıcı şekilde masadan kalkması da bir faktör oldu. Bu yaşananlar bize şunu gösterdi. Siyasette 2+2 = 4 yapmıyor. Yeni yollar aramalıyız. Mazot seçimlerden önce 19 lira iken şu an 37 lira oldu. Bu ülke daha iyi bir yönetimi hakediyor. Şunu da unutmayacağız. CHP bu memleketi kuran partidir. CHP ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır.AKP ve çakma milliyetçi ortağına geçit vermeyeceğiz. Yerel seçimlere en güçlü bir biçimde hazırlanarak onlara geçit vermeyeceğiz.” dedi.    

ASLANOĞLU: CHP DİMDİK AYAKTADIR

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu; “ 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra AKP ve yalakaları belediyeler üzerinden toplu bir savaş başlattılar. CHP dimdik ayaktadır. Partimize sahip çıkıyoruz çünkü, CHP Türkiye’nin şemsiyesidir. Adalet bekleyen herkesin beklediği demokrasi şemsiyesidir. Toplum bizlere umut olarak bakıyor. Kurtuluşun adresi olarak bakıyor. Onlar bize böyle bakarken bizim kendi içimizde birbirimize düşme lüksümüz yok. Kim makam, koltuk ya da başka bir nedenden dolayı partimizi tartışmaya açan, üyelerimizi ayrıştırmaya kalkanlar, kongrelerimizi hiçe sayan bir fırsatçılığa kalkışırsa karşılarında partimizin korkmaz neferlerini bulacaktır. 6 oka gönülden inanan hepimizi bulacaktırlar. Bizim derdimiz bu ülkenin yarınlarını garanti altına alacak, toplumu AKP belasından kurtaracak kadrolar ve fikirler çıkarmaktır. Kentimiz ve ülkemiz için umut ışığıdır. 100 yıllık köklü bir partiyiz." dedi.

DEĞİŞİM İSTEYENLERE ÖNEMLİ MESAJLAR

Değişim isteyenlere önemli mesajlar veren Aslanoğlu, "Tüm dünya biliyor ki CHP Türkiye’deki demokrasiyi tarif eden ana organdır. Bizler kongrelerimizde partimizin ve ülkemizin geleceğine yön verirken birileri uzun süredir partimize sözüm ona ayar vermeye çalışıyorlar. Sizlerin huzurunda söylüyorum, CHP’nin geleceğine sadece, CHP’nin üyeleri ve delegeleri karar verir. Bu değişimi diline dolayarak partimize ve genel başkanımıza hakaret eden yandaş kanallar bizim adımıza karar vermez. Seçim zamanı kıyıda saklanmışlar bizim adımıza karar veremezler. CHP’de kaos çıksa da ben koltuk kapsam yada pekiştirsem diyenler bizim için karar veremez. Seçimde ter akıtan zor zamanda partisinin yanında duran CHP’nin geleceğine de değişimin nasıl olacağına da sizler karar vereceksiniz. Hepimiz memleketin ahvalini biliyorsunuz. Geleceğimizin nasıl belirsiz hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Hakkını arayanın terörist ilan edildiğini biliyoruz. Saray rejimi zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapamaya çalışıyor." dedi. 

TUNCAY ÖZKAN FIKRA İLE CEVAP VERDİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "25 milyon oy aldık. 1 milyon 400 bin eksik kaldı. Mücadele bu salondaki herkesin damalarındaki ateşin adıdır. Ben önümüzdeki dönem mücadelemizi zaferle taçlandıracağımıza eminim. Eksiklerimiz ve kusurlarımız vardır. Bunu elbette konuşuruz. Birbirimizin eksiğini tamamlayarak bu yolculukta çok büyük hedeflere ulaşacağız. ‘Türkiye’nin bugünkü durumu nedir?’ sorusuna bir fıkra ile cevap vermek istiyorum. Temel doktor olarak Trabzon’a tayini çıkmış. Doktorlukta ilk teşhis çok önemliymiş. İlk teşhis doğru çıkarsa sonra çok iyi olurmuş. Temel heyecanlanmış, hasta olan Dursun amcanın evine gitmiş. Sormuş neyin var ‘ishalim’ demiş. Temel çok sevinmiş, hemen teşhisi koymuş. İlaç yazacak ama adı aklına gelmemiş. Aklına gelen ilk ilacı reçeteye yazmış, sakinleştirici bir ilaç. Temel, kahveye gitmiş. ‘Nasılsın Dursun amca?’ demiş. Dursun amca da ‘Valla Temel, belime kadar pislik içindeyim ama bunu kafama hiç takmıyorum’ AK Parti ülkeyi değersizlik, çaresizlik sarmalına sürüklemek istiyor. Ama biz bunlara aşacak güce sahibiz. Biz 25 milyon insanın oyunu alarak ilerleme kaydettik" açıklamasında bulundu.

İLGAZİ: YENİDEN BAŞLIYORUZ

CHP Konak ilçe Başkan Adayı Ozan Ali İlgazi; İçişleri bakanlığında dilekçe verilerek değil otel odalarında karar verilen değil kendi hür iradeleri ile yanımızda olan Cumhuriyet Halk Partili üyeler, sizin emekleriniz ve mücadeleniz ile ayırdığınız paralar ile partisine katkı sağlayan değerli üyeler her ne olursa olsun bu mücadele ve partiden taviz vermedi. CHP iktidarı için elinden geleni yaptı. Kimi işinden oldu kimi sürüldü. Bu salon binlerce hikayeler ile dolu… Önce birbirimize sarılıp kucaklaşalım. Mücadeleden vazgeçmemiş arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum önünüzde eğiliyorum… Yeniden başlıyoruz yola yeniden… 1999 seçimlerinden sonra CHP baraj altında kaldığı tartışmaları olurken Ahmet Taner kışlalı suikasti yaşandı.Ben de elimi taşın altına koyarak CHP'ye üye oldum. İlçe ve il belediyelerinde görev aldım.Son olarak Konak Belediyesi Meclis üyesi oldum ve o görevimden istifa ettim. Moral ve motivasyonun en düşük olduğum dönemden geçiyoruz.1999 yılında üye olduğum dönem gibi yine yenilgi tartışmalarını yaşıyoruz.Bu gemi nice badireler atlattı yine atlatır.İlçe başkanlığına sizin destekleriniz ile aday oldum.Bu faşist iktidarı engellemenin yolu olarak bir ışık yakmak için aday oldum.Bu ışık tüm ülkeye yayılarak meşale olacaktır.Herkese teşekkür ederim.” dedi.

CHP Konak liste