CHP Kurultayı soruşturmasında fezleke hazırlığı: 9 milletvekili için kritik adım
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Kurultayı'na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 9 Cumhuriyet Halk Partili milletvekili hakkında yeni bir adım attı. Başsavcılık, söz konusu isimlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlığına başladı.
Edinilen bilgilere göre dosya, Parlamenter Suçları Bürosu’na gönderildi. Fezleke sürecinin tamamlanmasının ardından dosyanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulması bekleniyor.
Soruşturmanın içeriği ve milletvekillerinin isimleri henüz resmi olarak açıklanmazken, CHP kurmayları süreci yakından takip ediyor. Parti kaynakları, fezlekelerin siyasi baskı amacı taşıdığını savunurken, resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
Ankara’daki soruşturmanın nasıl bir seyir izleyeceği ve fezlekelerin TBMM gündemine ne zaman geleceği merakla bekleniyor.