CHP'li Bayır'dan partililere liste çağrısı; Gün sızlanma günü değil

TAKİP ET

CHP İzmir ikinci bölge 6. sıradan milletvekili adayı gösterilen ve kulislerde yeri yadırganan Tacettin Bayır'dan açıklama geldi. Bayır, sosyal medya hesabından 'Gün ağlama, sızlanma günü değil. Gün sıramızı beğenmeme günü değil. Gün çok çalışma ve partimizi iktidara taşıma günüdür' diye seslendi.

İYİ Parti’ye geçip, bu partinin seçime girmesinin yolunu açtıktan sonra yuvaya dönen 15 CHP’li milletvekilinden Tacettin Bayır, aday listelerinin açıklanmasının ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. İkinci bölge 6. sıradan aday gösterilen Bayır, 36 yıllık siyasi yaşamının kilometre taşlarını anlattığı açıklamasında, küskün partililere çarpıcı bir çağrı yaptı, “Yılmak, küsmek, darılmak yok. Tek hedefimiz 24 Haziran’da iktidar olmaktır” dedi.

7 Haziran 2015 seçimleri için yapılan ön seçimde 1'inci bölgeden 2'nci sırada çıkan ancak iki kontenjan adayın ardından 4'üncü sırada seçime giren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, bu kez 6'ncı sıraya yazıldı. İYİ Parti'ye gidip dönen milletvekillerinden olan Tacettin Bayır, "Türkiye'de gösterilmeyen milletvekillerine bakınca, bizim listede gerilememiz normal gibi. Ama benim için önemli olan partimin bu kez iktidar olması. AKP iktidarından kurtulmak ve Muharrem İnce'yi seçtirmek istiyoruz. Biz dünün politikacısı değiliz. Zor günlerin adamıyız. Böyle kritik bir noktaya koymuşlar ama İzmirli onu takdir eder. Sorun yok. Önümüzdekileri süpürüp götüreceğiz. Yazılmayan vekillere üzüldüm" dedi.

Bayır’ın sosyal medyadaki açıklaması ise şöyle:

“Gün ağlama sızlanma günü değil

Gün sıramızı beğenmeme günü değil

Gün çok çalışma ve partimizi iktidara taşıma günüdür.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda 36 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek vermiş biri olarak mücadele etmeye devam edeceğim. Siyasi yaşantımda partimin adı üç kez değişti. 8 genel başkan ile çalıştım. Partime sadakat ve liyakatla bağlı kaldım. Bunun sonucunda 82 kişi arasından halkımızın isteğiyle önseçimde ikinci sırada çıktım. 25. Ve 26. Dönemde toplam üç yıl milletvekilliği yaptım. Sizlerden aldığım bu görevde gözünüz, kulağınız, sesiniz olmak için var gücümle çalıştım.

Örgütüme her zaman inandım. Siz örgüt emekçilerinin desteğiyle bugünlere geldim. Üzerime düşen her görevi layıkıyla yaptığımı düşünüyorum. Hepinizin bildiği üzere, demokrasi ve vatan için partimin isteği üzerine gözbebeğim partimden istifa ederek İYİ pARTİ’ye geçip onların da seçime katılmasını sağladık. Ülkemizin zor günlerden geçtiği şu süreçte yine hep birlikte örgütümüzle omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Yılmak, küsmek, darılmak yok. Tek hedefimiz 24 Haziran’da ülkemizi aydınlığa kavuşturmak olmalıdır. Mücadelemiz sadece ve sadece demokrasi ve cumhuriyet içindir. Mücadelemiz bu vatan toprakları içindir.”