CHP'li Beko 'kayıp ilaç' iddialarını Meclis gündemine taşıdı

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki 'kayıp ilaç' iddiaları ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle soru öneresi verdi.

CHP İzmir Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Kani Beko, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ndeki ‘kayıp ilaç’ iddialarını Meclis gündemine taşıdı. 

 

NARKOTİK İLAÇLARA  İLİŞKİN İHBARLAR DOĞRUMU?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına önergesi sunan Kani Beko, “Kayıp ilaçlar olduğu, bu ilaçlardan bir kısmının narkotik ilaçlar olduğu, yetkili kişilerin olması gereken zaman dilimlerinde görev yerlerinde bulunmadıkları, süresi dolmuş ilaçların iade edilmediği, imha işlemlerinin doğru yapılmadığı ve konuya ilişkin ihbarların, şikayetlerin üstünün kapatılmaya çalışıldığı vurgulanmaktadır. Bu iddialar, ülkede yaşanan son gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde oldukça önemli iddialardır, bu kapsamda yetkililerin gerekli önlemleri alması gerekmektedir” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun sunduğu önergede şu sorular yer aldı:

    Kurumlarda ilaç ihalesi tahmini tüketime göre planlanarak yapılmaktadır. Bu çerçevede ilgili kurumda ihaleyi yapan komisyon kimlerden oluşmuştur? Komisyonda görev alan kişiler neye göre tespit edilmiştir ve bu görev için uygun kişiler midir? İhale hangi taleplere göre yapılmıştır? Birimlerin tahmini tüketim miktarları ile ihale rakamları birbirleri ile uyumlu mudur?

    Bu kadar fazla ilaç alım kararı doğru mudur, karar nasıl alınmıştır?

    Hastanenin kabul komisyonu tutanaklarını kimler imzalamıştır? Depo sorumluları ve kabul komisyonu üyeleri soruşturulmuş mudur?

    İlgili komisyon hakkında yasal işlem yapılmış mıdır?

    Eczacılık biriminin ilaç tüketimi ile ilgili genel ve olması gereken kuralları nedir? İlgili kurumun bilgi işlem sistemi düzgün çalışmakta mıdır?

Kani Beko CHP İzmir Milletvekili kayıp ilaç Meclis iddia