CHP'li Çam'dan net adaylık mesajı: Önseçim varsa ben de adayım

TAKİP ET

CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağı iddiaları ile ilgili konuştu. Çam, 'Parti, demokratik mekanizmaları çalıştırarak, tüm üyelerin katılacağı bir önseçim veya eğilim yoklaması yapmalıdır. Böyle olursa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayı düşünüyorum' dedi.

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yerel seçimler için aday olmama kararını açıklamasının ardından CHP’de kulisler hareketlenmeye başladı.

CHP’de Büyükşehir adayının kim olacağı merakla beklenirken, kulislerde CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam’ın aday olacağı öne sürüldü. Konu hakkında Gerçek Haberci’ye açıklamalarda bulunan Çam, Büyükşehir adaylığı için ön seçim veya eğilim yoklaması yapılması halinde ‘varım’ dedi.

4-5 İNSANIN, OTURARAK İZMİR’İN BELEDİYE BAŞKANLARINI BELİRLEMESİNİ DEMOKRATİK BULMUYORUM

Çam şunları dile getirdi:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık ile ilgili bir düşüncem var. Parti, demokratik mekanizmaları çalıştırarak, tüm üyelerin katılacağı bir önseçim veya eğilim yoklaması yapmalıdır. Böyle olursa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayı düşünüyorum. Sorun şuradan kaynaklanıyor; tarih belli, saha belli ama oyunun kuralları belli değil. Oyunun kuralları belli olmadığı için ben sadece önseçim diye başvurumu yapacağım. Önseçimi talep ediyoruz, istiyoruz ve bu durumda aday olacağım. Yapmadılar diyelim, yapabilecek bir şey yok. Onu da demokratik bulmuyoruz. Yukarıdaki 4-5 insanın, oturarak İzmir’in belediye başkanlarını belirlemesini demokratik bulmuyorum.

Hatırlanacağı üzere, Çam, 2015 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde önseçimde, İzmir birinci bölgede lider çıkmıştı.

chp çam önseçim aday