CHP'li Kalmaz: Partimizi toplum nezdinde zayıflatan arkadaşlarımız, tarih önünde hesap vereceklerdir

TAKİP ET

CHP İzmir Kurultay Delegesi Serkan Kalmaz, yazılı bir açıklama yaparak CHP içindeki kurultay tartışmalarına değindi. Kalmaz, “Partimizi toplum nezdinde bu derece zayıflatan arkadaşlarımız tarih önünde hesap vereceklerdir” dedi.

Kalmaz’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

VEKİL OLURKEN NEDEN ÖNSEÇİME GİRMEDİKLERİ SORUSUNA İLİŞKİN HİÇBİR CEVAP VEREMEMEKTEDİR

Partimizin, partililer tarafından getirildiği nokta endişe vericidir. AKP Eylül ayında belediye başkan adaylarını açıklamayı planlarken, popülaritesini kendinden menkul sayan bazı partililerimiz A Haber, ATV, NTV gibi tarafı belli olan medya kuruluşlarının da desteğiyle her gün partimizi halkın önünde tartıştırmaktadır. Hayatında önseçime girmemiş ama milletvekili olmuş kişiler, bugün bize demokrasi dersi verip partililerimizi önseçim yapacaklarına inandırmaya çalışmaktadır. Ama bu arkadaşlarımız, kendileri vekil olurken neden önseçime girmedikleri sorusuna ilişkin hiçbir cevap verememektedir. Oyunun dışında kaldıkları endişesiyle, her gün partiyi yıpratan ve genel başkanı hedef alan bu arkadaşlar karşısındaki tutum, partimizi savunmaktır.

CHP, KENDİ İÇİNDEN ZAYIFLATILMAKTADIR

Bugün, Türkiye’de 2. Cumhuriyet kurulurken, Atatürk ve arkadaşlarının büyük bedeller ödeyerek gerçekleştirdikleri ve tüm dünyaya örnek olan aydınlanma ve çağdaşlaşma devrimleri birer birer yok edilirken; sosyal demokratların, Atatürkçülerin, çağdaş ve aydın insanların tek sığınağı, cemaat devletine karşı direnilebilecek tek mevzi olan CHP, kendi içinden zayıflatılmaktadır. Tabi ki herkes genel başkan olabilir, olabilmelidir. Ancak olağan kurultay süreci beklenmeden, daha seçim sonuçları bile kesinleşmemişken bu sürecin yangından mal kaçırır gibi başlatılması çok üzücü, endişe verici ve düşündürücüdür. Partimizi toplum nezdinde bu derece zayıflatan arkadaşlarımız, tarih önünde hesap vereceklerdir.

MEVZU BİRİLERİNİ SAVUNMAK DEĞİLDİR

Genel başkanımız hakkında her gün davalar açılırken, milletvekilleri hakkında soruşturmalar başlatılırken, il başkanları protokollerden kovulurken mücadeleden bahsetmeyenler, mücadelelerini sadece parti içi vermekte ve demokrasiyi bu zannetmektedir veya biz üyeleri bu bireysel çıkışları göremeyecek kadar aciz zannetmektedir. Mevzu birilerini savunmak değildir. CHP güçlüdür ve hep Cumhuriyetin, demokrasinin ve çağdaşlığın savunucusu olacaktır.