CHP'li Kökkılınç o iddialara son noktayı koydu: "İttifakın çatlaması söz konusu değil"

TAKİP ET

'Millet İttifakı çatlıyor mu?' sorusuna CHP Grup Başkanvekili Nilay Kökkılınç, net bir şekilde cevap geldi. Kökkılınç, 'İttifakın çatlaması gibi bir durum söz konusu değil' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 3’üncü Birleşiminde ‘Adıgüzel Vakfı ile imzalanacak olan ‘T.C. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı Arasında İzmir Tarım ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına İlişkin Eğitim İşbirliği Ön Protokolü’ tartışma konusu olmuştu. Söz konusu protokolde Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’den destek alamayan CHP geri adım atarak önerge komisyonlara iade edilmişti. İYİ Parti’nin çekimser yaklaştığı protokolden sonra gündeme ‘Millet İttifakı çatlıyor mu?’ sorusu geldi. Bu iddialara kesin bir dille yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Nilay Kökkılınç, “İttifakın çatlaması gibi bir durum söz konusu değil, İYİ Parti ve CHP son derece uyum ile çalışıyor, İzmir’de de mecliste de uyum içerisinde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.
“Birbirimizin çekincelerini görebilmeliyiz”
Mecliste konu hakkında söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, şunları söylemişti: “Başkanımız birileri gelip bir şey istediği zaman hep iyi niyetle 'evet' diyor. Bunun örneklerini çok yaşadık. Biri de çıksın 'kral çıplak' desin. Şimdi önümüze İstanbul'dan Adıgüzel diye bir vakıf geldi. Sağlıklı oluşmayan bir şekilde buranın tahsis edilmesinden dolayı Meclis üyelerine zimmet çıkacaktır. Bu konuyu gündemde bu haliyle tutalım. Bunun sağlıklı oluşumunu yapalım ona göre hareket edelim. Sonuçta bu bizi üzecek” ifadeleri kullanılmıştı. Bununla ilgili de görüşlerini bildiren Kökkılınç, “Kemal Bey, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve bizim Millet İttifakındaki partnerimiz. Bizlerin birbirimizle ilgili her türlü çekinceyi diyalog ile görüşmemiz güzel sonuçlar verir. Sonuçta İzmir için güzel çalışmalar yapıyoruz. Aramızda hiçbir sorun yok, bazen CHP üyeleri içinde de teknik açıdan farklı görüşler olabiliyor. İYİ Parti ile CHP açısından da birbirimizin çekincelerini görebilmeli ve anlayabilmeliyiz. İYİ Parti ile beraber çok güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.
“Protokol metni üzerinden değerlendirme yapılacak”
Kökkılınç, İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşeceğini aktararak, “Kemal Bey Protokol metnini görmek istemiş, belki de herhangi bir değişiklik olmaz. Kendisinin de netleşmesini istediği hususlar varsa onların eklenmesini isteyebilir. Dolayısıyla protokol metni üzerinden değerlendirme yapılacak diye düşünüyorum” dedi.