CHP'li Mahir Polat: "Bütçede EYT ile ilgili bir kalem yok"

TAKİP ET

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat gündemi değerlendirdi.

GERÇEK HABERCİ-CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat TV5 ekranlarında Muhammed Vefa’nın sunduğu “Ankara Bürosu” programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Polat, EYT ile ilgili konuşarak, “EYT diyorlar bütçede böyle bir kalem yok. EYT ile ilgili konuşulmadı yine” diye konuştu.

“Kendileri de hayali bütçe olduğunu biliyorlar”

Hükümetin 2023 yılı bütçesi ile ilgili eleştirilerde bulunan Polat, “Bütçenin konusu yapanlar açısından da konusu yok. İyi yaptıkları şeyleri öne çıkartmaya çalıştıkları, vizyon koymadıkları bütçe. EYT diyorlar bütçede böyle bir kalem yok. EYT ile ilgili konuşulmadı yine. Biz Bakan’ı sataşmadan dinledik, milyonun üzerinden insan bekliyor. Ne diyeceğine kilitlenmiş; ama hiçbir şey söylemedi ve bütçede de yoktu. Bakanların hiçbiri gelecekte şunu yapacağız diye bir şey söylemedi. Kendileri de biliyorlar ki bu bütçe hayali bir bütçe. Bu ilk 5-6 ayı idare edebilecek yine revize edilmek zorunda kalacak. İktidarda kendi içlerinde de bir inanmışlık yok. Sunum yapacak 3 bakan var, CHP ve İYİ Parti vekilleri beklerken AK Parti ve MHP vekillerinin sayısı azdı. Biz eskiden bütçe görüşmelerini hissederdik, bakanlar mücadele ederdi. Şimdi savunmuyorlar ağır hakaretler yapıyorlar” dedi.

“Daha kötüsü de yaşanabilirdi”

Polat, TBMM’de İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün başından yaralandığı yumruklu kavga ile ilgili konuşarak, Kavgalara tanık olduk; ama ilk defa birinin birisini hedef alarak vurduğunu arkadaş koşarak bunu yaptığını ilk defa gördük. Hüseyin abi çok naif, entelektüel ve kibar bir insandır. AK Partili bir vekil ‘Ne dinleyeceğim lan seni’ diye bir şey söyleyerek el kol yaptı. Sonrasında da olaylar başladı. Ben başta Hüseyin abi olduğunu anlamadım. Koca koca insanların birbirlerini yaralamak kastıyla yapması Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışacak bir şey değil. Allah korusun daha kötü bir şey yaşanabilirdi. Bence Türkiye’nin normalleşmesini isteyen, planlı bir eylem olmadığını savunan bir parti bir süreç yürütmeliydi” diye konuştu.

“Yeğenim şehit olduğunda aramayan bir parti var”

Suriye’nin kuzeyinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda yeğeni Hasan Karataş’ı kaybeden Polat, kurumsal olarak aramayan tek bir parti olduğunu dile getirerek, “Buradan telaffuz etmek istemiyorum; ama şunu söyleyeyim HDP değil. Bu tarz eylemlerle ilk geldiğimiz yılda böyle şeylerle öne çıkmaya çalışan birisiydi. Buna benzer provokatif olayları yapacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullanıyor.

“İktidar yaşadığı topraklara ihanet ediyor”

Polat, insanların ekonomik sıkıntılardan dolayı süt hayvanlarını kestiğini, çiftçilerin mazot alamadığı için tarlayı süremediğinin altını çizdi ve şunları ekledi:

“Bunlar bittikten sonra et hepimiz için zor bulunacak. Asgari ücrette büyük rakamları konuşuyoruz; ama önemli olan alım gücü. 15 bin TL yapsak bile yine fiyatlar artacak. Evrensel ilkeler ile iyi bir şekilde işleyen ekonomik modele ihtiyaç var. Karşımızda bir Türkiye var ve bunu yaratan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Sorularımız yüzde 70’i cevaplanmıyor, cevaplansa da sorulardan kopuk. Böyle bir durumda da ekonomiden bahsetmek mümkün değil. Bu sistemle devam edersek durum çok daha kötü olacak. Biz bu genç nüfusumuzu işsizlik ile heba ettik, iyi yetişmiş birçok çocuk da maalesef Türkiye’den göçtü gitti. Kaynakları iyi yönetilmeyen bir Türkiye var. Bu iktidar yaşadığı topraklara ihanet ediyor. Türkiye’de potansiyel ver, kaynaklar her anlamda iyi yönetilmeli. Eğer doğru olan yapılırsa Türkiye’nin kalkınmaması için hiçbir sebep yok. Her anlamda bizim kadar iyi bir tarihi iyi bir iklimi iyi kaynakları olan bir ülke var mı? Türkiye, yandaş basında anlatıldığı gibi her şey güllük gülistanlık değil. Bizim ülkemizde can ve mal güvenliğimiz yok. Bir bakıyoruz çocuğu annesinin kafasını kesiyor… Bir yanda da Türkiye’de kriminal kim varsa ülkenin içişleri bakanının onunla fotoğrafı var.”

 

Mahir Polat Bütçe EYT kalem