CHP'li Özel, İYİ Partili Beker'e: Bir şey söylersem kalbini kırarım

TAKİP ET

İYİ Partili Adnan Beker'in, "İşbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli" sözlerini değerlendiren CHP'li Özgür Özel, "Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker'in, yerele seçimlere yönelik açıklamalarına CHP Grup Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Yeni Bir Sabah' programında Beker'in açıklamalarını değerlendiren Özel, "Adnan Bey'in ifadelerini vatandaşlarımız değerlendirir. Bir şey söylersem kalbini kırarım. Benim anlayışımda muhalefete muhalefet yapmak yok. İşimiz iktidara muhalefet etmek" dedi.

Özel, şöyle devam etti: "Biz seçimden sonra hem CHP hem Millet İttifakı olarak sağlıklı bir özeleştiriyi yapmalı, CHP de kendi özeleştirisini yapmalı, vatandaşın karşısına çıkmalı... Sağlıklı özeleştiri olmazsa Adnan Beker'in sanki bir kahvenin köşesinde askerlik arkadaşlarıyla öyle kayda alınmayan bir değerlendirme yapıyormuşcasına özensiz değerlendirmeler yaparız. Ona öyle sözler söylenir, öyle sorular sorulur ki ya da öyle ifadeler kullanılır ki geçmişte oturmuş kalkmış; vatandaşın karşısına gidip oy istemiş insanlara yakışmaz."

'DİYELİM Kİ OLMADI MANSUR YAVAŞ'

Beker, dün TV100'de katıldığı programda, "Eğer bir seçim işbirliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İYİ Parti'ye verilmeli. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir, İYİ Parti'nin adayı olur. Nereden biliyoruz 3 ay sonra olmayacağını. Şimdi diyor ki 'Ben CHP'den adayım.' Diyelim ki olmadı Mansur Yavaş. Yarın da mesala 'Ben aday değilim' dedi. Yani CHP'de de İYİ Parti'de de aday olmayacak mı Ankara'da?" ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel Adnan Beker