CHP'li Öztunç'tan 'Marmaris' sitemi: "Kriz masasına belediye başkanlarımız çağrılmadı"

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Marmaris'teki orman yangını nedeniyle oluşturulan kriz masasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın davet edilmediğini söyledi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Marmaris’teki orman yangını ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmaris’te oluşturulan kriz masasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın geçen yıl çağrılmadığı gibi bu yıl da çağrılmadığını söyledi.
“Lüks araca para var, gece görüşlü helikoptere yok”
AK Parti’ye yönelik ‘partizanlık’ eleştirisinde bulunan Öztunç, “Çağırmadığınız Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız itfaiyenin amiri. Çok sayıda helikopter ve uçak personel vardı; ama hava karardı yine fiyasko. Marmaris’te daha önceki yangınlar bizler kamuoyu seslerini yükselttiler, yine yoktu. Çünkü 3 gün önce kira sözleşmesi sonra ermiş. Üstelik Torbalı’da yangın varken sona ermiş. Bunlar sözleşme ile temin ile kiralanmıştı. 1 ay daha uzatsanız ne olurdu? kendinize lüks araç almaya gelince para var, gece görüşlü yangın sözleşme helikopterine para yok” dedi.
“Duyarsızlıkları milli servetimizi yaktı”
Öztunç, meclis kapanmadan ek bütçe geldiğini hatırlatarak, “Her kuruma para istediniz, sadece Orman Genel Müdürlüğü’ne istemediniz. Çünkü maalesef AKP ormana odun olarak bakıyor. Bundan dolayı da büyük yangınlar ile karşılaşıyoruz. AKP tarihinde beceriksizlikten dolay en büyük yangınlar yaşandı. Duyarsızlıkları, umursamamazlıkları milli servetimizi yaktı. Bakan Pakdemirli’ye THY uçakları neden çalışmıyor dediğimizde antikacı mısınız demişti. Geçen yılki yangının nedeni Pakdemirli, söndürülememesinin nedeni Recep Tayyip Erdoğan’dır. Vahit Kirişçi’ye özel jet var; ama yangın söndürmeye gelince yok” diye konuştu.