CHP'li Polat'tan 'Forbes Köşkü' çıkışı: Topu taca atıyorlar!

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat Forbes Köşkü'yle alakalı AK Parti tarafından Buca Belediye Meclisi'ne verilen önerge ile ilgili konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Buca’nın kronik sorunlarından biri olan Forbes Köşkü, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat tarafından TBMM’ye taşınmıştı. Yıllardır iki bakanlığın arasında kalan köşk, Buca Belediye Meclisi’nde 5 Ocak günü AK Parti tarafından verilen önerge ile gündeme gelecek. GERÇEK HABERCİ’ye konu hakkında konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, kültür varlıklarımızı korumak üzerine ayırdığı bütçeyi başka taraflara harcadığı için bu kaynaktan yapamıyorlar. Topu taca atıp belediye üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” dedi.

“Abuk sabuk bir önerge”

CHP’li Polat bunun kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizerek “Belediyemizin ana işlerinden bir tanesi bu değil. Kaldı ki Türkiye’de yaşanan ekonomik krizlerden sonra belediyelerin özellikle işçilik akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki artıştan sonra bu bütçelerinin olmadığını çok iyi biliyorlar. Belediyeleri zora sokmak için abuk sabuk bir önerge. Akla ve mantığa uygun olmayan bir önerge vermişler, bunu kabul etmek mümkün değil. Bu arkadaşlar kendilerince bir mizah anlayışı olduğunu düşünüyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapması gereken bir işi belediye üstünden çevirip sanki suçluymuş gibi göstermek yanlıştır” diye konuştu.

Mahir Polat Forbes Köşkü