CHP'li Serter: 'Erken seçime de hazırlıklıyız'

TAKİP ET

SEVİLCAN GÜNAY-GERÇEK HABERCİ- ÖZEL HABER-Geçtiğimiz hafta sonu Bolu Abant’ta CHP’nin TBMM Grubu 27’nci Dönem 2’nci Çalışma Değerlendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan İzmir Milletvekili Bedri Serter, çalışmalar hakkında Gerçek Haberci’ye çok özel açıklamalarda bulundu. 

Toplantı ve çalışmaların ana amacının iktidara nasıl yürürüz olduğuna vurgu yapan Serter, “Yerel seçimlerdeki başarımız bizi çok güçlendirdi. Manevi olarak da çok huzurluyuz, yeni bir seçime her dakika hazırız. Yerel seçimlerde gördüğümüz eksikleri tamamlıyoruz. Bundan sonra halkımızla eksiklerimiz noktasında daha da çok kucaklaşacağız” dedi. 

‘Türkiye’nin geleceğiyiz’

Abant’ta gerçekleşen çalışmaların çok başarılı geçtiğini de dile getiren Serter, şunları ifade etti; 

“Başarılı ve oldukça yoğun bir kamp geçirdik. Sabah saat 10.00’da başlayıp akşam 20.00’da biten bir çalışma programımız vardı. 400 ayrı konuda eğitim aldık. Örneğin; iletişim, ekonomi, sosyoloji konularında eğitimler aldık ve bunlar bizler için çok faydalı oldu. Bu kampta elbette ki yeni yasama döneminde ki stratejilerimizi de belirledik. Hangi konularda soru önergeleri vereceğiz, CHP’yi nasıl bir muhalefetle iktidara taşıyabiliriz, erken bir seçim söz konusu olursa nasıl bir strateji izleyerek iktidar olabiliriz, tüm bunları masaya yatırdık. Bunlar asıl ana amaçlarımızı ve konularımızı oluşturdu. Türkiye’nin geleceği olan CHP’den bir arkadaşımızı nasıl Cumhurbaşkanı yapabiliriz? Biz bunları tartıştık. Şu an seçim 2023’te olacak gibi dursa da bizler olabilecek bir erken seçime de hazırlıklıyız. Bu kampımız çok verimli geçti ve hepimiz toplantıdan çok mutlu ayrıldık.”

‘İktidar ekonomiyi bu hale getirdi’

Türkiye’de son dönemi yaşananlar ve ekonomik durumunu da konuştuklarını belirten Serter, sözlerini şöyle devam etti;

“Türkiye’nin son dönemi, Suriye krizini de işledik, krizin hangi boyutta olduğu konuşuldu. Ekonomi zaten çok kötü bir noktada ve nasıl toparlanır değil de neden bu duruma geldi sorusunu tartıştık. Gerçi bu sorunun cevabı herkesçe malum; şu andaki tek adam iktidarı, yaptığım yaptık, kestiğim kestik projeleri ile ekonomiyi bu hale getirdi. 8.5 milyon genç işsizimiz var, bununla ilgili neler yapabilirizin de üstünde durduk. Ayrıca insanlar asgari ücretle geçinemiyor ve çocuklarını işe yerleştirmek için belediyelerden medet umar hale geldiler. Ekonominin bu kadar kötü olması tek adam rejiminin sonucudur. Onlarca fabrika satılmasaydı istihdam hacmi genişletilebilinirdi. Ekonomiyi bu denli bozan ve işsizlik sorununu gidermesi gereken tek adam iktidarıdır.”