CHP'li Sökmen: Bornova'nın bütün sorunlarına hâkimim

TAKİP ET

Bornova Belediye Başkanlığına aday adayı olan İzmir Barosu eski Başkanı Özdemir Sökmen, projelerini Gerçek Haberci'ye anlattı. Sökmen, 'Maddi manevi hiçbir eksiğim yok. Bu görevi bir şey elde etmek için değil, memlekete hizmeti için soyundum. Bornova çocuğuyum ve Bornova'nın bütün sorunlarına hâkimim' dedi.

GERÇEK HABERCİ- Siyasette uzun yıllar mücadele eden ve aynı zamanda İzmir Barosu’nda yaptığı çalışmalarla tanınan CHP’li Özdemir Sökmen, doğduğu ve büyüdüğü Bornova ilçesinden belediye başkanı aday adayı oldu.

BORNOVA’DA 2 YIL İLÇE BAŞKANLIĞI YAPTIM

Siyasette ilk olarak DSP’de başlayan Sökmen, dünden bugüne hikâyesini şöyle anlattı:

2 Ocak 1961 Bornova doğumluyum. Bütün hayatımda Bornova’da geçti. İlk olarak gazeteciliği kazandım. Yarım dönem devam ettikten sonra tekrar sınava girdim ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Okulu bitirdikten sonra yüksek lisansımı yaptım. Sonra tekrar İzmir’e geldim. Erzincan Tercan’a savcı olarak tayinim çıktı ama o zamanki şartlar benim İzmir’de kalmamı sağladı. Özellikle rahmetli babamın ısrarları sonucu oldu. İzmir’de 36 yıldır avukatlık yapıyorum. Babam Hikmet Sökmen, 21 sene CHP Bornova İlçe Başkanlığı yapmıştır. O kadar eski CHP’lidir. Dedem ise Rızvan Sökmen, Cumhuriyet Halk Fıkrası’nda çalışmış. Ben ise Ecevit hayranı biriydim. O yüzden babamla düşüncelerimiz ayrı düştü. O CHP’li ben DSP’li olarak çalıştık uzun yıllar.

SİYASETTE OLMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER

Ben Bornova’da 2 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Daha sonra Bornova Belediye Başkanlığı’na aday olmamı istediler. O zaman geçtim ve daha mesleğimde yeniydim. Haddim değil dedim ve bu teklifi geri çevirdim. O zaman Prof. Dr. Aysel Bayraktar’ı aday gösterdiler ve kazanıldı. 1994 yıllarıydı. 1998 yıllarında yine Ecevit rüzgârı eserken, bana yine yerel seçimlerde belediye başkanlığı adaylığı teklifinde bulunuldu. Bu safer bu görevi kabul ettim ve çalışmaya başladık. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, benim yerine Cengiz Bulut’u aldı. Ve Cengiz Bulut Bornova Belediye Başkanı oldu. O dönem beni DSP İl Başkanı yaptılar. 4 buçuk yıl İl Başkanı olarak görev yaptım. O dönem Ecevit, ihtiyarlamıştı ve Rahşan Hanım görevi devralmıştı. Ardından Baroda mesafe kat ettim. İl Başkanlığı görevini bırakıp Baro Başkanlığı görevini üstlendim. 2010 yılında başkanlıktan ayrıldıktan sonra babam rahatsızlandı. Ölüm döşeğinde bana, “Oğlum ben gidiciyim. Şu DSP’den ayrıl ve CHP’ye geç. DSP bitti. CHP’de çalış ve üst düzey görevlerde yer al. Yoksa gözüm açık gidecek” dedi. Ben de babamın vefatından 6 ay önce CHP üyesi oldum. Babam da bunu gördü. O yüzden de çok mutluyum. 10 yıldır da CHP üyesiyim. İlk olarak CHP’de 2011 yılında milletvekili aday adayı oldum. O dönem ön seçim şartı koydular ve ben sıralamada geride kaldım.  Daha sonra ikinci seçimlerde yine aday adayı oldum ve yine seçilemedim. Bu işe nokta koymuştum. Siyasette aktif bir rol alamayacağım demiştim. Yaşım da zaten 64 oldu. Ben hiç kendi aracımla bir yere gitmem. Hep metro, otobüs kullanırım. Özellikle o yolculuklarımda sürekli yanıma birileri gelip, benim siyasette olmam gerektiğini söylediler. Çevremden de ısrarlar olunca Bornova Belediye Başkanlığı’na aday adayı olma kararını verdim. Son gün aday adaylığı dosyamı verdim.

 

BORNOVA’NIN GİRİŞİ…

Bornova’nın tüm sorunlarına hâkim olduğunu söyleyen Sökmen, Bornova’nın sorunlarını ve yapmak istediği projeleri ise şöyle sıraladı:

Bizim Genel Merkezimiz bu kararı veriyor ama eğer halka sorulursa ben Bornova’dan çok rahat birinci çıkarım. Ama Genel Merkezimiz nasıl bir karar verecek bilemiyorum. Ben bütün sorunlarımı halletmiş durumdayım. Maddi manevi hiçbir eksiğim yok. Bu görevi bir şey elde etmek için değil, memlekete hizmeti için soyundum. Bornova çocuğuyum ve Bornova’nın bütün sorunlarına hakimim. Bir kere Bornova’nın girişinde bir taş ocağı var. Büyükşehir ve özel bir firmaya ait. Orada yaşayan insanlar bu konudan çekmedikleri kalmadı. Orada yaşam çok kötü. Bir çaba var ama başarılı olunamadı.

FUTBOL SAHASI

İkinci ise, Bornova’nın bir tane futbol sahası vardı. O sahanın olduğu yere Bornova Belediye Başkanımız, belediye binası yapacağını belirtti. Daha önce Kamil Bey’de bu düşüncedeydi. Ben bu projeye karşıyım. O saha Bornova Belediyesi’ne aittir. Bir kısmı da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne aittir. O da oraya Kapalı Spor Salonu yapmıştır, 49 yıllığına. O süre bitmek üzere. O arsaya başka bir tesis yapılabilir. Bornova’nın Küçük Park diye bir markası var. Oradaki esnafın çok büyük sıkıntıları var. O bölgeyi, oraya taşınabilir. Orası çok büyük bir alan.

BÜYÜK PARK

Bir diğer Bornova’nın sorunu ise Büyük Park. Oranın tekrar elden geçirilmesi gerekiyor.

BORNOVA’DA TRAMVAY PROJESİ

Benim DSP İl Başkanlığı sürecinden beri Bornova için çok güzel bir projem vardı. O projeyi Kamil Bey’e de Olgun Bey’e de anlattım. O proje; Atatürk Heykeli’nden Bayraklı sınırına kadar tam ortan bir tramvay sistemi kurmak. İnsanların büyük bir kısmı o caddeyi kullanıyor.  Göreve gelirsek bu projeyi hayata geçirmek istiyorum.

BORNOVA SPOR

Bunun dışından göreve geldiğimde yapmak istediğim bir diğer proje de; Bornova gündüz nüfusu bir milyonu geçiyor. Üniversiteleriyle, askeriyle, sanayi siteleriyle bir şehir gibi. Ama ligde bir tane takımı yok. Bizim zamanımızda Bornova Spor, 3 lige çıktı. Biz çıkardık. Ondan sonra bir daha hiçbir zaman başarıya ulaşamadı. Bu konuya el atmak istiyorum.

BİRLEŞTİRİCİ POLİTİKA

Memlekete birleştirici değil ayrıştırıcı bir iktidar var. Mahalli idarelerden başlamalı dostluklar. Baroda bir gezi grubu oluşturdum. 350-400 kişi var. Onlarla şahane geziler yapıyoruz. İnsanlar birbirleriyle kaynaşıyor. Bunu Bornova’da yapmak istiyorum.