CHP'li Torun'dan Bakan Kurum'a: Hevesliyseniz İstanbul'a aday olur boyunuzun ölçüsünü alırsınız

TAKİP ET

Çevre Bakanı Murat Kurum'un 'İstanbul emin ellerde değil' sözlerine tepki gösteren CHP'li Seyit Torun, 'Hevesliyseniz İstanbul'a aday olur, eski başbakanınız gibi boyunuzun ölçüsünü alırsınız' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a tepki gösterdi.

Torun, “İstanbul emin ellerde değil” diyen Kurum’a, “Hayırdır sayın bakan, belediyeden yandaşlara bağladığınız musluklar mı kesildi? İmar rantlarını aktardığınız kişiler paraya mı sıkıştı? KPSS sorularına bile sahip çıkamayanların emin ellerden söz etmesi utanılacak bir durumdur. İstanbul halkı yüzde 54 oyla Ekrem İmamoğlu’nu şehr-i emin seçmiştir. Çok hevesliyseniz İstanbul’a aday olur, eski başbakanınız gibi boyunuzun ölçüsünü alırsınız” yanıtını verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın dün düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak, “Bugün İstanbul emin ellerde değildir. İstanbul'da 25 yıldır hizmet üstüne hizmet, eser üstüne eser üreten bir anlayış vardı. Maalesef İstanbul'un 25 yıldaki tüm kazanımları hoyratça harcanmaktadır. Bu aziz şehirde ehliyetin yerini liyakatsizlik almıştır" ifadelerine yer verdi.

‘KPSS SORULARINA SAHİP ÇIKAMAYANLAR EMİN ELLERDEN BAHSEDİYOR’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Bakan Kurum’un açıklamalarına düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Kurum’un sözlerine tepki gösteren Torun, “Artık İstanbul emin ellerde değil’ demiş. Hayırdır sayın bakan, belediyeden yandaşlara bağladığınız musluklar mı kesildi? İmar rantlarını aktardığınız kişiler paraya mı sıkıştı? Açıkça söylüyorum: KPSS sorularına bile sahip çıkamayanların emin ellerden söz etmesi utanılacak bir durumdur. Yetmemiş, ‘İstanbul’da 25 yıldır eser üreten bir anlayış vardı’ demiş. Sormak lazım: O zaman eski belediye başkanınızı niye zorla istifa ettirdiniz? “İstanbul’a ihanet ettik” diyen senin Cumhurbaşkanın değil miydi? Unutma sayın bakan; ihanetten eser çıkmaz” ifadelerine yer verdi.

‘LİYAKATİ CÜMLE İÇİNDE BİLE KULLANMAYIN’

Torun, “Bunlar da yetmemiş, ‘İstanbul’da ehliyetin yerini liyakatsizlik aldı’ demiş. Siz, rüşvetçiden büyükelçi, güreşçiden banka yönetim kurulu üyesi, damattan bakan yapan bir iktidarsınız. Sizin gibi bir iktidarın liyakat kelimesini cümle içinde kullanması bile bu millete züldür” dedi ve ekledi:

“İstanbul halkı yüzde 54 oyla Ekrem İmamoğlu’nu şehr-i emin seçmiştir. Çok hevesliyseniz İstanbul’a aday olur, eski başbakanınız gibi, milletin oylarıyla boyunuzun ölçüsünü alırsınız.”

İBRAHİM KALIN’A TEPKİ: İBB’NİN ADINI ANMAKTAN KORKUYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın İstanbul’da tarihi Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangınla ilgili kullandığı “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla müdahale edildi, İçişleri Bakanlığımız, İstanbul Valiliğimiz, itfaiye ekiplerimiz yangını kontrol altına aldılar” ifadelerine de tepki gösteren Torun, “Sayın Kalın’a soruyoruz: İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu devletin kurumu değil mi? Adını bile anmaktan, bir teşekkür etmekten niye bu kadar korkuyorsunuz? Anlaşılan Erdoğan herkese İstanbul Büyükşehir Belediyesi demeyi bile yasaklamış. Sadece bu durum bile, devletteki partizanlığın göstergesidir” dedi.

‘DAMADINI BAKAN YAPANA BÖYLE BAŞKANLAR YAKIŞIR’

AK Partili Hasankeyf Belediye Başkanvekili Abdullah Tarhan’ın partisinden istifa etmesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Torun, “İstifa mektubunda şöyle diyor: “Gençlerimiz işsizken, belediye başkanı ve ilçe başkanı aile şirketi kurup akrabalarını işe yerleştirdi.” İşte AK Parti belediyeciliği budur. Ne demişler: Ön teker nereye giderse arka teker de oraya gider. Damadını bakan yapan birine, akrabalarını işe alan başkanlar yakışır. İktidara sesleniyoruz: Bizim belediyelerimize saldıracağınıza önce kendi içinizdeki ayıpları temizleyin” şeklinde konuştu.