CHP'li Torun'dan Erdoğan'a: "Soyer'i nasıl engelleriz çabası içindeler"

TAKİP ET

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Erdoğan'ın Başkan Tunç Soyer'i hedef alan o açıklamaları ile ilgili 'Soyer'i nasıl engelleriz çabası içindeler' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Özbekistan ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef alarak “Ecdadımıza eğer layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” açıklamalarını yapmıştı. Erdoğan bunun yanı sıra Soyer için “Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz” ifadelerini kullanmıştı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun bu açıklamalara istinaden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başarı ile kenti yönettiğini söyledi.
“Yaptıkları kötülüklerle kalırlar”
Soyer’in İzmir’in sorunlarına kenetlendiğini ve çözüme ulaştırdığını dile getiren Torun, “Hukuki olarak neymiş? Ortada bir suç mu varmış? Nutuk’tan altını yapmak, cumhuriyeti savunmak, Atatürk’ü savunmak suç muymuş? Eğer bu saydıklarım suçsa biz bu suçun borcunu ödemeye hazırız. Ama bil algı yaratmaya çalışıyorlar, başka kapıya. Belediye Başkanımız Tunç Soyer, şu anda başarı ile İzmir’in sorunlarına kenetlendi ve çözüyor. Gerisi lafügüzaf. Herhalde o başarı onları çok kıskandırmalı ki ne yaparız da Tunç Soyer’i nasıl engelleriz çabası içerisindeler. Ama buradan hiçbir şey çıkmaz, yaptıkları kötülükleri ile kalırlar” ifadelerini kullandı.