CHP'li Tuncay Özkan; "AKP, yurttaşı soğukta bıraktı"

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda doğalgazı olmayan vatandaşların ısınması için 2.000 TL destek yapılması için verdikleri önergenin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini açıklandı. 
CHP'li vekillerin verdiği önergede, "01.05.2023 tarih ve 144 sayılı Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan ve 2024 yılı Mayıs ayına kadar devam edecek olan ücretsiz doğalgazdan konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin yararlanması sağlanmıştır.
Bir yıl boyunca doğalgaz kullanan her aboneye yıllık 300 metreküp doğalgaz ücretsiz verilecektir. Bir yıllık doğalgaz bedelinin yaklaşık tutarı 2.000 TL'dir.
Fakat doğalgaz hizmeti alamayan özellikle köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlar bu haktan mahrum kalmışlardır. Halen ülkemizde yaklaşık 4 milyon hanede doğalgaz yoktur. Bu vatandaşlar evlerinde ısınma amaçlı kömür kullanmaktadır.
Devlet hizmet götürmediği vatandaşları destekten mahrum bırakarak adeta cezalandırmaktadır. Anayasanın eşitlik ilkesi gereğince doğalgaz kullanmayan konut, ibadethane ve cemevlerine yıllık 2.000 TL yakacak yardımı yapılabilmesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinin ilgili tertibinde bulunan ödeneğe 8.000.000.000 TL eklenmesi ile bütün hanelere eşit yardımın yapılması sağlanacaktır. Bu amaçla önerge verilmektedir" denildi.
Özkan sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "AKP, yurttaşı soğukta bıraktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda doğalgazı olmayan vatandaşlarımızın ısınması için 2.000 TL destek yapılması için verdiğimiz önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi" ifadelerini kullandı.

 

Tuncay Özkan