CHP'li Uçar'dan 'kadın hakları' mesajı: "Hiçbir güç mücadelemize engel olamayacak!"

TAKİP ET

İzmir CHP Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, 'Atamızın devrimlerine sahip çıkmaya hiçbir güç engel olamayacaktır' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP İl Kadın Kolları, 5 Aralık Kadın Hakları Günü’ne dikkat çekti. İzmir CHP Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, “Bütün olan bitenler, biz Cumhuriyet Türkiye’sinin kadınlarını haklı mücadelemizin yolundan saptıramayacak. Atamızın devrimlerine sahip çıkmaya hiçbir güç engel olamayacaktır” açıklamasını yaptı.
“İktidar, kadınlar konusunda samimiyetsizliğini ortaya koydu”
Seçim kanununda kadınlarla ilgili yapılması istenen iyileştirmenin Cumhur İttifakı’nın oyları ile kabul edilmediğini hatırlatan Uçar, “İktidar, ‘Kadınlara her türlü hakları iktidarımız tarafından verildi’ ifadelerini kullanıyor; ama ‘kadın erkek eşitliği fıtrata uygun değildir’ diyerek kadınların haklı mücadelesi sonucunda kazanımlarını ne kadar gönülsüzce kabul ettiklerini de gösteriyorlar. ‘Kadın erkek eşittir’ diyorlar; ama daha 5 gün öncesinde ‘eşit temsil’ için seçim kanununda yapılmasını istediğimiz kanun değişikliği TBMM’de Cumhur İttifakı’nın kadın ve erkek milletvekillerinin oyları ile ret verilerek eşitlik konusundaki samimiyetsizliklerini ortaya bir defa daha koymuşlardır” diye konuştu.
“Kadınlar haklarını mücadele ile elde etti”
Uçar, AK Parti iktidarında kadınlara yönelik yapılacak olan iyileştirmelerin mücadele ile kazanıldığına dikkat çekerek, “Günümüzde Atatürk’ten aldığı güçle biz Cumhuriyet kadınları haklarımızı; toplumun her alanında eşit temsiliyet, eşit ücret ve ülke yönetiminde eşit haklar taleplerimizle, örgütlü mücadelemizle sürdürüyoruz. Kadın mücadelesinin ısrarlı hak arayışları 19 yıllık AKP iktidarını zaman zaman kadınlarımıza yönelik iyileştirici yasalar çıkarması yönünde zorlayarak başarılar elde etmiştir” görüşlerini aktardı.
“Haklı mücadelemiz devam ediyor ve edecektir”
İstanbul Sözleşmesi’nin CHP iktidara geldiğinde ilk icraatı olarak tekrar yasalaştırılacağını belirten Uçar, “İstanbul sözleşmesi yaşatır diyerek Kadın-yaşam-hak mücadelemizle; kadına uygulanan fiziki şiddetin, darp edilmenin, öldürülmelerin engellenmesi psikolojik şiddetin sonlandırılması sağlıklı aile yapısının kurulması aile ve toplum içerisinde eşit bireyler olarak yaşam hak arayışlarımızı sürdürmektedir. Haklı mücadelemiz devam ediyor ve edecektir” sözlerine yer verdi.
“Kadınların her an yanındayız”
Uçar, ‘444 82 85’ numaralı hat ile tüm Türkiye’de 7 gün 24 saat ücretsiz destek sağlandığına da değinerek, “Kuruluşunun birinci yılını kutladığımız bugünlerde binlerce kadınımıza hukuksal ve psikolojik destekler sağladık. İllerimizdeki baro başkanlıkları ile yaptığımız anlaşmalarla kadınlarımızın hak arayışlarında avukatlar temin ettik ve ediyoruz. Zor durumda olduğunu düşünen kadınlarımızın her an yanındayız” ifadelerini kullandı.
Verdiği mesajı Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile bitirmek istediğini belirten Uçar ‘Ey kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ diyerek sözlerine son verdi.