CHP'li vekiller mazbatalarını aldı: "İzmir milletvekili olmak büyük bir sorumluluk"

TAKİP ET

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde İzmir'den milletvekili olmaya hak kazanan CHP'liler, mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan teslim aldı. Teslim töreninin ardından CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve CHP İzmir Milletvekilleri açıklamalarda bulundu.

Ege Şenol ÇALIŞKAN/GERÇEKHABERCİ- 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Milletvekili Genel Seçimleri'nin kesin sonuçlarının yayımlanmasından sonra, 28. dönem milletvekilleri mazbatalarını almaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekilleri ve CHP listelerinden seçilen Millet İttifakı vekilleri bugün İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını teslim aldı. Mazbata teslim töreni sonrasında, milletvekilleri ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklamalarda bulundu.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Mazbataların teslim edilmesinin ardından basın açıklamasında bulunan, 28 Mayıs’ta vatandaşı sandık başına çağıran CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 
“Bugün 28. dönemde milletvekili seçilen arkadaşlarımız mazbatalarını alarak göreve başladılar. Bu dönem boyunca verecekleri hizmetlerle, Türkiye’nin önünü açacak yasalar yapacak, bu yasalara yol açacak arkadaşlarımız olacaklar. Bu dönemin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Seçim ilk kez karşılaştığımız bir şekliyle devam ediyor, biz mazbataları aldık ama cumhurbaşkanlığı seçimi başka bir boyutuyla devam ediyor. Pazar günü olacak cumhurbaşkanlığı seçimi için bu mazbata töreninin ardından çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü cumhurbaşkanı yapana kadar çalışacağız. 28 Mayıs’ın İzmir’e yaraşır şekilde, demokrasi içinde geçmesini arzu ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmeye ve oy kullanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“DOMUZ BAĞI İTTİFAKIYLA MÜCADELE EDİYORUZ”
İzmirli seçmenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gökçe Gökçen ise Cumhur İttifakı’nı işaret ederek, kadın cinayetlerinin yaşandığı, gençlerin hayal kuramadığı bir dönemde ‘domuz bağı ittifakı’ ile mücadele ettiklerini dile getirdi. Gökçen, “Birkaç gün sonra Türkiye çok önemli bir karar verecek. Pazar günü yapılacak olan seçim, ‘otokrasi mi yoksa demokrasi mi’ seçimi olacak. Montaj videolarla yalanlarla kazanılamayacağını, hakikatin kazanacağını göstereceğiz. Türkiye burada doğru tercihi yapacak. Türkiye kadınlardan, gençlerden ve hepsinden önemlisi hakikatten yana bir tercih yapacak. Pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçerek Çankaya köşküne uğurlayacağız” dedi.

“TÜM TÜRKİYE İZMİR OLSUN DİYE UĞRAŞIYORUZ”
İzmir’in milletvekili olmanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu belirten, İzmir’in demokrasi bakımından itiraz eden, sorgulayan bir yapıya sahip olduğunu, özgürlüğüne sahip çıktığını söyleyen Yüksel Taşkın,
“Biz 28 Mayıs’ta tüm Türkiye, İzmir olsun diye uğraşıyoruz. İzmir’de gördüğümüz bu kültürün, özgürlüğün ve sorgulamanın tüm Türkiye’ye yaygınlaşması mücadelesi veriyoruz. İyiyle kötünün bir mücadelesi var burada. Montaj kültürünün, gerçek bükücülüğünün, gerçekleri çarpıtmanın siyaset tarzı olarak benimsendiği bir yerde hakikati savunmak bize düştü. Türkiye’ye Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir cumhurbaşkanı çok yakışır. Kamu hayatında, siyasi hayatında en ufak bir leke yok, tertemiz bir insan. Karşı tarafın konuşacak sözü kalmadığı için bizi konuşturmamak üzerine kuruyorlar her şeyi. Bize olmadık yalanlarla yükleniyorlar, onların seviyesine düşmeden bu zaferi kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ FERAHA SONRA DA REFAHA ÇIKARTACAĞIZ”
CHP bünyesinde birçok kademede çalıştığını, bu görevleri Mustafa Kemal Atatürk’e ve kendilerine oy veren seçmenlere borçlu olduğunu dile getiren Mahir Polat, “27. dönemde olduğu gibi 28. dönemde de ülkemiz ve İzmir adına çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Durmadan İzmir’in ve Türkiye’nin menfaatleri için çalışacağız. Biliyorum ki 28 Mayıs’ta Sayın Genel Başkanımızı Çankaya’ya cumhurbaşkanı olarak çıkaracağız. Sonrasında Türkiye’yi feraha en sonunda da refaha çıkaracağız. Bu bizim milletimize olan borcumuz. Bu borcu da sonuna kadar yerine getireceğiz” dedi.

CHPli vekiller mazbata 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri İzmir