CHP'li Yıldırım: İş işten geçiyor

TAKİP ET

CHP Karşıyaka İlçe eski Başkanı Uğur Yıldırım, CHP'li ve HDP'li üç ismin milletvekilliğinin düşürülmesine sonrası CHP'nin bir an önce bir harekete geçmesi gerektiğini belirterek, 'İş işten geçiyor' dedi.

Begüm Burçak Günay - GERÇEK HABERCİ- CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürülmesi sonrası CHP Karşıyaka İlçe eski Başkanı Uğur Yıldırım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde: 

1.Siyasetçi özgürlük ve demokrasi mücadelesinde uyumluluk ve düzenle işbirliği yaparak başarılı olamaz siyasetçi #CESUR OLMALIDIR.

2.Tek adam rejiminin bu noktalara getireceğini aslında öngörmüştük.“Öyle bir zihniyet ki; Her kurum, her dernek, her vakıf, her oda, her birlik, her sendika, her STK, hepsi ama hepsi AKP’li olsun” isteniyor. 

3. Kısacası muhalefet istenmiyor. Unutmayın milletvekilimiz ve belediye başkanlarımızın düşürülmesi süreci basın açıklamaları ile geçirilebilecek bir süreç değildir.

4.Bütün Bu #tutuklama #kayyum atama milletvekilliklerinin düsürülmesınin amacı

 #yıldırmak, #korkutmak ve iyice #sindirmektir.

5. Basın, STK’lar ve yargı  baskı altındayken

Demokrasi ve adaletin oluşması mümkün değildir.

6.Genel Merkezimiz İl ve ilçe örgütlerimiz milletvekillerimiz şuna karar vermelidir.

A. Ülkemizde yaşanan bu süreç her demokratik hukuk devletinde yaşanabilecek olağan bir süreç mi? 

B. Yoksa olağan üstü bir süreç mi yaşıyoruz?

Öncelikli olarak karar verilmeli ve nasıl bir yol izleyeceğimizi partimizin yetkili organları bir an evvel kararlaştırmalıdır. İş işten geçiyor

7. Unutulmamalıdır ki en tehlikelisi halkımızın umudunu demokrasiden kesmesidir.

8. Eğer Türkiye antidemokratik ve olağan üstü bir süreç yaşıyorsa buna göre tepkimizi ve mücadele yöntemimizi belirlemeliyiz. 

9. Halkımızın Tek umudunun partimiz olduğunu unutmadan anayasal ve yasal bütün demokratik mücadele yöntemlerini vakit geçirmeden değerlendirmeliyiz.