CHP'li Yıldırım Kaya, Selvitopu'na mesaj mı verdi?

TAKİP ET

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği 'Eğitim Sistemi ve Öğretmenlerimizin Sorunları' konulu panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, çarpıcı mesajlar verdi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı, ‘Eğitim Sistemi ve Öğretmenlerimizin Sorunları’ konulu panel düzenledi. Hakkı Karadeniz’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Açıkgöz ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 2002’den beri defalarca değişen eğitim sistemiyle ilgili görüşlerini aktardı. Panele Kaya’nın yanı sıra, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ilçe örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘EĞİTİME KATKI SAĞLAMAYACAKSANIZ ADAY OLMAYIN!’

 

CHP’li Kaya, ‘Yerelde iktidar olmak sadece belediye başkanlığını kazanmak değildir.  Eğer belediye olarak kreş yapamıyor, okullarda aile birliklerine destek olamıyor, kız öğrenciler için yurt yapamıyorsanız belediye başkanı olmanızın hiçbir anlamı yok. Çocuklarımıza belediyeler burs veremiyor ama bunu sağlayabilecek ortamları yaratabilirsiniz. Asfalt, park ve kaldırım yapmak belediyelerin görevi ama başkan bunun dışında da bir şeyler yapmalıdır. Burada aday adayı arkadaşları da görüyorum. Eğer bunları yapamayacaksanız, aday olmayın” diyerek sözlerini noktaladı.



KREŞ PLANLANAN PROJEDEN ÖTEYE GEÇMEDİ

 

Kaya’nın açıklamalarının, Karabağlar’da görev yaptığı süre boyunca eğitime az bütçe ayırmasıyla tepki çeken Selvitopu’na mesaj vermiş olabileceğini akıllara getirdi. Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi Projesi’nin tamamlanmasına karşılık hayata geçirilememesi, Esentepe Mahallesi Sosyal Tesis ve Kreş Projesi’nin de göreve başladığı süreçte söz vermesi karşılık halen planlanan projelerde yer alması, Karabağlar’da tepkilere neden olmuştu.

 

PİRİŞTİNA’YA ÖVGÜ, SELVİTOPU’NA MESAJ MI?

 

Buca’da düzenlenen eğitim konulu panelde Belediye Başkanı Piriştina’yı öven, özellikle eğitim alanına hayata geçirdiği projelerle takdir eden CHP’li Kaya, Karabağlar’da düzenlenen etkinlikte bu açıklamaları yapması ise Selvitopu’na mesaj verdiği algısını güçlendirdi.