CHP'li Yücel'den HDP'li başkanlara ziyaret

TAKİP ET

Beyza COŞKUNTÜRK/GERÇEKHABERCİ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yerel seçimler sonrası siyasi parti ziyaretlerine devam ediyor. HDP İzmir İl Örgütünü ve eş başkanlar Abdulkadir Baydur ve Besriye Tekgür’ü ziyaret eden Yücel, yerel seçimlerdeki desteklerinden dolayı yönetime teşekkürlerini iletti.



31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de ve ülkede demokrasinin tecelli etmesi adına önemli bir mücadele verdiklerini ve HDP’nin de bu mücadelenin bir parçası olduğunu söyleyen Yücel, “Özellikle 31 Mart yerel seçimleri sonrasında İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesi ile birlikte ülkemizde demokratikleşme yolunda, halkın iradesinin yönetimlerde temsil edilmesi anlamında önemli bir aşama kat edildiğini düşünüyoruz. HDP’nin bu demokratikleşme yolunda, demokrasinin güçlendirilmesi yolunda; hukukun, adaletin, demokrasinin yanında olan tavrını da çok önemsiyoruz” dedi.

Bugün CHP’nin yerelde iktidarda olduğunu, ancak ileride başka bir partinin de iktidarda olabileceğini dile getiren Yücel, “Önemli olan halkın bize vermiş olduğu görevleri hakkı ve layıkıyla, demokrasiyi incitmeden yerine getirmek. Farklı düşünceler ve ideolojiler bizim zenginliğimiz. Ülkemizi ve yaşadığımız kenti de bu farklılıkları gözeterek, herkesi kucaklayarak yönetmek ve bu görevleri bu mantıkla yapmalıyız. Tüm yöneticilerimiz bu bakış açısıyla hareket ederse, ülkemiz daha mutlu daha yaşanılır bir hal alır diye düşünüyoruz. BİZ CHP olarak her zaman, tüm kesimleri kucaklayan bir anlayıştır. Elbette kırmızı çizgilerimiz var, şiddetin ve terörün her zaman karşısındayız. Vatanımızın, milletimizin ve beraberliğimizin her zaman kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ediyoruz. Ancak her kesimi de her düşünceyi de, demokratik çerçeve de dikkate alarak; çoğunlukçu değil çoğulcu bir demokrasinin hayata geçmesi içinde mücadeleye devam ediyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin ve İstanbul seçimlerinin ülkemiz ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kenti beraber yönetmeye hazırız” diye konuştu.

“Demokratik anayasa olmazsa olmaz”

CHP’nin ziyaretini oldukça anlamlı bulduğunu ifade eden HDP İzmir İl Örgütü Eş Başkanı Abdulkadir Baydur, “31 Mart yerel seçimleri ve 23 Haziran İstanbul seçimlerinde tek adam rejimine hayır diyen, özgür yaşamı ve adaleti savunan çoğunluğun göstergesi olduk. Bu seçim sonuçları itibariyle de Ekrem İmamoğlu’nun ziyareti ve sizin ziyaretiniz bizim için anlamlı. Demokrasi zemininde buluşmamız gereken zeminlerle, kapıların açılması ve başlangıç olması da anlamlı. Bu ülkede tüm farklılarımıza rağmen ortak noktada buluşabileceğimiz bir kesim var. Tabanda özellikle, faşist iktidara karşı, sessiz bir çoğunluk ve sesini yükselten bir kesim var. Ortak paydada bir dayanışma içerisinde olmak gerekiyor. Ancak böyle bu ülkede birlikte ortak yaşamı inşa edebiliriz. Bizim de HDP olarak, bir arada özgürce yaşamak hedeflerimizden” dedi.

Baydur, “Özellikle yerel seçimlerden sonra ülkede demokratik siyasetin önünün açılması için ettiğimiz mücadele ve bunun da birinci ayağı bu ülkede demokratik bir anayasanın inşasıdır. Özellikle Eş Genel Başkanlarımız ve Parti Sözcülerimiz bu konuda ısrarcılar. Demokratik bir anayasa olmazsa olmaz. Demokratik siyaset zemininde demokrasi mücadelesi yapmak istiyoruz. Bulunduğumuz her alanda, demokrasi çizgisinde beraber olmaya hazırız. Hükümete karşı sesimizi yükseltmeden bir şeyin değişmeyeceğini gördük. Ortak zeminde buluşarak, farklı kesimleri kabul etmeyen bir iktidara karşı güçlü bir ses yükseldi yerel seçimlerde. Bu anlamda da HDP’nin stratejinin hedefine ulaşmasının, Türkiye içinde yol açıcı olacaktır diye düşünüyoruz. Bu hedefe halklar ve toplum adına, ayakları yere basan bir demokrasi mücadelesinde ortaklaşırsak amacımıza ulaşmış oluruz” şeklinde konuştu.

 

Yıllardır tecritteyiz, alıştık

Dün TBMM’de yapılan konuşmalar sırasında, HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç’un konuşmasında canlı yayının kesilmesini değerlendiren Baydur , “Biz bu ülkede yıllardır tecritteyiz. Parlamento üzerinde de bir tecrit var. Bu ülkede farklı sözü olan kesimleri baskı ve zorla sindirmeye çalışıyor. Biz alıştık. Muhalefetin eline düşen tokadın büyük kısmını alıyor. Hükümet, baskı ve zorbalıkla topluma kabullendirmeye çalışıyor. Toplumun buna yönelik ses çıkarması gerekiyor” şeklinde konuştu.

HDP İzmir İl Örgütü Eş Başkan Besriye Tekgür de, ziyaretin çok anlamlı olduğunu söyleyerek, “Gecikmeli de olsa bu ziyaret bizim için anlamlıdır. HDP’nin seçimlerdeki stratejinin önemli olduğunu düşünüyorum. İzmir’de yerel seçimlerinde kazanmış olan CHP’nin tüm ötekilerin haklarını savunacağını ve bu noktada diyalog halinde olmamızın kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi.