CHP'li Yücel'den İYİ Partili Kırkpınar'a seçim sonrası teşekkür ziyareti

TAKİP ET

Beyza COŞKUNTÜRK \ Gerçek HABERCİ -Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’a 23 Haziran seçimleri ve yerel seçimler sonrası teşekkür ziyaretinde bulundu. Yücel, seçim sürecinde desteklerinden dolayı Kırkpınar’a teşekkür ederken, Kırkpınar’da İzmir için tüm il başkanlarının 15 günde bir toplanması önerisinde bulundu.

Zor bir iş başararak, birlikte mücadele ettiklerini vurgulayan Yücel, “Zor bir seçim atlattık. İzmir’de 31 Mart yerel seçimlerinde, Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ittifak ve dayanışma gerçekten amacına ulaştı. Ardından İstanbul seçimlerinin iptali ile birlikte 23 Haziran’da gerçekleşen seçimlerde aynı dayanışma ruhunu alana ve sahaya yansıttık. Sonuçlar umut verici oldu. İYİ Parti’nin siyaset tarihinde yeri önemli ve anlamı. Ülkenin yeniden demokratikleşmesi yolunda, demokrasinin olmazsa olmazı olan kuvvetler ayrılığı, denge denetim mekanizmaları parlamenter sistem gibi bu yönde yapılan çalışmalarda çok önemli katkısı ve yeri olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İzmir seçimlerindeki katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür dileklerini ileten Yücel, İzmir’in Tire ilçesinde de CHP olarak takdir ettikleri İYİ Partili genç bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Yücel, “İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesinde, İzmir İl Başkanı olarak bilfiil çalıştınız. İzmir il teşkilatı da destek verdi. Neticede ülkemiz için umut olan yeni bir sayfa açıldı. Biz bunu değerli buluyoruz. İnsanları uzaklaştıran kutuplaştıran siyaset anlayışının Türkiye’ye faydası olmadığını herkes gördü. Bundan sonra ülkemizin daha huzurlu daha barışçıl bir yönetim anlayışıyla yönetilmesinde, sizlerin katkısı çok önemli. Biz üzerime düşeni yapacağız, yapmaya devam edeceğiz.  Merkezi yönetimin desteği gereken konularda burada birlikte hareket edersek, İzmir’e daha iyi hizmet getirir diye düşünüyorum” diye konuştu.

Mücadelemiz anlamlıdır ve sonuç alınmıştır

İyi niyetli cümlelerinden dolayı Yücel’e teşekkür eden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Türkiye’de tıkanmış bir demokrasi var. Hukukun ve adaletin yok sayılır hale geldiği süreçte CHP ve İYİ Parti işbirliği ile tıkanıklığı açmak, Türkiye’nin normalleşmesini yeniden tesis etmek, demokratik hakların önündeki engellerin ortadan kaldırılması yönünde, millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ve milletinde yapılan bütün seçimlerde devlete güveninin yeniden tesis edilmesi için birlikte verdiğimiz mücadele anlamlıdır ve sonuç alınmıştır. Demokrasi öyle bir şey ki, oksijene benzetilir. Yaşadığımız şu yüzyılda demokrasinin olmadığı pek çok coğrafya var. İnsanların huzurlu ve mutlu olmasını sağlayan tek yönetim demokrasidir” dedi.

Demokrasinin olmadığı yerde ne siyasi istikrarın ne ekonomik istikrarın olacağını vurgulayan Kırkpınar, “Ülkenin temel problemlerinden biri ekonomidir, bir diğeri de toplumsal barışın hızla toplumda yarılmalara yol açarak elden avuçtan düşmesidir. Ekonomik anlamda büyük özverilerle, ekonomik sıkıntılar aşılabilir. Ama toplumsal uzaklaşmanın açacağı yaralar kolay kolay iyileşmiyor. Biz Türkiye’nin her türlü derdine çare olmak için bir araya geldik. Bir yandan demokrasiye sahip çıkıp, bir yandan da ekonomik anlamda ve toplumsal kutuplaşmayı ortadan kaldıracak bir nefes alma süreci yaşadık. 31 Mart’ta ziyaretimizde ‘Başkanım 30-0’ yaparız demiştik. Biz teşkilatımıza siz de kendi örgütlerinize güvenmiştiniz, 25’e 5 yaptık” şeklinde konuştu.

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi; hak gaspı

İstanbul seçimlerinde yaşanılanların yargı, yasama ve yürütmenin tek elde toplanıldığı bir süreçte, hak gaspı olduğunu söyleyen Kırkpınar, “Mazbatası alınmış bir seçimken, 6 Mayıs akşam saatlerinde seçimin iptal edilip yenileneceği yönünde bir duyuru ile karşı karşıya kaldık. 150-200 bin oy farkı bekliyorduk. Ancak İstanbul’a gidine fikrimiz değişti. Karşılaştığımız tablo 350-400 bin oy farkı ile karşılaşılacağı yönündeydi. Bu bir hak gaspıydı. Bunun cevabını 23 Haziran günü sandıklarda aldılar. Bizim kimseyle husumetimiz yok, düşmanlığımız yok. Biz Türkiye’nin yeniden fabrika ayarlarına dönmesi için gayret eden siyasileriz. Bugüne gelince İstanbul seçimi, Türkiye seçimi olmuştur. Bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, parti milletvekilleriyle bugün dahil toplantı yapıyor. Bizim ifade ettiğimiz şeyler kabul görmezken, bugün kendi içlerinde tartışma konusu oldu. Telaffuz edilmese de parlamentonun işlerliğinin yeniden kazandırılması noktasında taleplerle karşılaşıldı. Biz demek ki doğru zamanda doğru bir şeyler söyleyerek, doğru yapmışız” diye konuştu.

Buca Metrosu onay bekliyor

İzmir’in metropol ilçelerinde en büyük sıkıntıyı Buca’nın yaşadığını dile getiren Kırkpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: ” Buca trafik anlamında sıkıntı yaşıyor. Projesi ve finansmanı sağlanmış onay bekleyen bir metro hattı vardır. Yerelde bizlerin, genelde de merkezi otoritenin bu tip konularda daha özverili, daha makul konularda bir araya gelmesinden yanayım. Yerel yönetimlerde bir hizmet akışının sağlanması sadece o partiye oy veren kitleye sağlanmaz ki, tüm İzmirlilere gelecek. Bence 15 günde bir il başkanları ile bir araya gelerek, ilin problemleri ile ilgili merkezi hükümetten nasıl destek alabiliriz konuşarak bunları aşmamız gerekiyor. Partizanlık ve buna benzer durumlarla bunu engellemek İzmir’e yakışmaz.”