CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İzmir'de yeni üyelere seslendi: "Biz siyaseti halk için yapıyoruz oligarkları için değil!"

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Biz siyaseti halk için yapıyoruz oligarkları için değil' diye konuştu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Celal Atik Spor Salonu’nda üye katılım töreni düzenlendi. CHP’ye hiç parti üyesi olmayan vatandaşların yanı sıra Anavatan Partisi ve AK Parti’de uzun süre görev yapmış vatandaşlar da katılım sağladı. Kılıçdaroğlu, “Biz siyaseti halk için yapıyoruz oligarkları için değil. Biz siyaseti halk için çocuklarımız için yapıyoruz bir avuç çete için değil” dedi.
“CHP’li olmak sıradan bir olay değildir”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’ye yeni katılan 17 imama seslenerek “Sizden tek bir şey istiyorum, kul hakkı yiyenlerden uzak durun” dedi ve katılım sağlayanlara yönelik şunları dile getirdi:
“CHP’li olmak sıradan değildir, CHP’li olmak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının arkasında olmak demektir. CHP’li olmak demek kadın erkek eşitliğini savunmak demektir. CHP’li olmak demek İstanbul Sözleşmesi’ni bir hata içinde yürürlüğe koymak demektir. CHP’li olmak herkesin inancına kimliğine saygı duymak demektir. CHP’li olmak bilmediğimiz kasabada bir insan dram yaşıyorsa onu içselleştirmek demektir. CHP’li olmak insanların dertleri ile dertlenmek demektir. Yani CHP’li olmak sıradan bir olay değildir. Adaletsizliğe karşı duracağız, beraber duracağız. Sınava girip Türkiye’de derece alan sözlü sınavda elenen bütün gençlerin hakkını savunacağım. TÜİK’in önüne işsizin memurun emeklinin dul ve yetimin hakkını savunmak için gittik. Vatandaşın hakkını savunmazsınız o zaman neden siyaset yapıyorsunuz sorusunu soracağız.”
“CHP’li olmak halktan mazlumdan fakirden fukaradan yana olmak demek”
Bütün haksızlıklara karşı mücadele edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Haksızlıklara karşı mücadele etmiyorsanız siyaset yapmanıza gerek yok. Birileri beş altı yerden maaş alıyorsa birisi de iş bulamıyorsa düşünmek gerek. CHP’li olmak halktan mazlumdan fakirden fukaradan yana olmak demektir. Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz. Yeni katılanlar bilmeliler ki CHP’li olmak sorumluluk sütlenmek demektir. CHP’li olmak zor bir iştir. CHP’li olmak beşli çetelere hiçbir şey teslim etmemek demektir. Fakirin fukaranın hakkını savunmak en temel görevim olacak ve bunu yaparken sizden güç alacağım” ifadelerini kullandı.
“Uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım”
Kılıçdaroğlu, sözlerine ‘Sınır namussa nasıl yol geçen hanına dönüyor’ diyerek sürdürerek, “Böyleyse nasıl oluyor da uyuşturucu baronları bu ülkede istediği gibi at koşturabiliyor. Gazeteci hapiste avukat hapiste; ama nasıl oluyor da uyuşturucu baronları dışarıda. Bu uyuşturucu baronlarının burnundan getirmezsem siyaseti bırakacağım. Yaşlısıyla genciyle beraber mücadele edeceğiz. Bu hak mücadelesidir hak… Bu sıradan bir mücadele değil” görüşünü aktardı.
Yücel, “Bu tören İzmir’den Türkiye’ye mesaj olacak”
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açılış konuşmasında, “Yeni katılacak vatandaşlarımıza evinize yuvanıza hoş geldiniz demek istiyorum. Aramıza farklı siyasi partilerde görev yapmış vatandaşlarımız var. Kutuplara ayrıldığımız bir dönemde CHP’ye üye olmaya karar vermeniz İzmir’den Türkiye’ye mesaj olacak. İktidarın baskılarına ve zorbalıklarına son verecek bir mesajdır. İzmir’de yapılan saha çalışmalarında partimize katılmak isteyen vatandaşlarımızın inanılmaz bir artış gösterdiğini büyük bir yoğunluk gösterdiğini belirtmek istiyorum. Halkın sorunlarına çözüm üreten CHP’nin AKP’nin aksine millete sırtını dönmemesinden kaynaklanıyor” dedi.
“Birlikte çok daha güçlüyüz”
CHP’ye katılan vatandaşlara seslenen Yücel, “Bugün CHP’ye katılacak olan sizler yetim hakkı yiyen bir avuç çeteye ve saray iktidarına yandaş olmaya değil Türkiye huzurun eşitliği ve hakça paylaşımın ülkesi olsun diye adalet ya gelecek ya gelecek diyerek gecesini gündüzüne katan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye yoldaş olmayı tercih ettiniz. İzmir’deki 30 ilçe başkanlığımızın ve il başkanlığımızın sizlerin evi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Hem parti binalarımızın hem de gönül kapımız size her zaman açık. Yeni katılan vatandaşlarımız ile birlikte çok daha güçlü olduğumuz belirtmek istiyorum” diye konuştu.