CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Sınırda 'hudut namustur' yazar"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Erzincan mitinginde, vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Bunlar 'biz milliyetçiyiz" diyorlar. Bunların milliyetçiliği mevsimlik milliyetçilik" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Erzincan mitinginde konuştu. Konuşmasında, "Kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Söz verdim söz, onlar yandaşları bu kardeşiniz vatandaşı için çalışacak" dedi.

85 milyonun cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İki grupla karşı karşıyayım. Birincisi beşli çete. Dünyanın paralarını götürdüler. İkinci grup, uyuşturucu baronları. Onlar da benimle uğraşıyorlar" diye konuştu ve şunları söyledi: "

Uyuşturucu baronları, onların kökünü kazıyacağım kökünü. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım diyebiliyorlar mı? Kul hakkı yemedim yedirmeyeceğim diyebiliyorlar mı? Söyleyemiyorlar. Ben onların nasıl malı götürdüklerini biliyorum."

Depremzedelere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Depremzedelerin evleri dükkanları yıkıldı. Şimdi 'yeniden yapacağız' diyorlar. 'Bay Kemal gelince sizin evlerinizi yapmayacak' diyorlar. Akıl dışı. Gelince evlerini yapacağım beş kuruş almadan da teslime edeceğim" ifadelerini kullandı.

"BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİDİR"

Cumhur İttifakı'nı da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Efendim bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Ya siz kim milliyetçilik kim. Bizim milliyetçiliğimiz Atatürk milliyetçiliğidir. İki kırmızı çizgimiz var, vatanımız ve bayrağımız" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Sinan Ateş’in katillerini bulacağım, kulaklarından tutacağım ve yargıya teslim edeceğim. Bizim milliyetçilik anlayışımız vatanseverliktir. O tank palet fabrikasını da Katar’dan alacağım ordumuza teslim edeceğim. Bunlar "Biz milliyetçiyiz" diyorlar. Bunların milliyetçiliği mevsimlik milliyetçilik. Onların çocukları gibi evladıma paralı askerlik yaptırmadım, ben de evladımı garibanın oğlu nasıl askere gittiyse ben de gönderdim. Bay Kemal bunları yemez.

Askerlik yapan bütün kardeşlerim bilirler. Sınırda "hudut namustur" yazar. Oradan kimsenin içeriye gelmemesi lazım. Burası bize ait. Bizim topraklarımızın bulunduğu alan yol geçen hanı olmamalıdır. 3 milyon 600 bin Suriyeli resmi rakam ve sayısını bilmediğimiz Afganlı kardeşlerimiz nasıl geldi kim getirdi? Göndereceğim, iki yıl içinde göndereceğim. Hiç kimse endişe etmesin."
 

kemal kılıçdaroğlu chp