CHP'nin eski ikinci adamı Salıcı: Bütün faturayı Kılıçdaroğlu'na kesmek yanlış, biz bu yemeği hep beraber yedik

TAKİP ET

CHP'nin dün gerçekleştirilen Ankara kongresinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili ve eski MYK üyesi Oğuz Kaan Salıcı; seçim yenilgisinin sadece CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na fatura edildiğini belirterek, bunun yanlış olduğunu söyledi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Salıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

Kürsüye sekiz kişi çıktı; altı siyasi parti lideri, iki belediye başkanımız. 'Biz bu yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin' deniyor, bu doğru bir iş değil. Bütün faturayı dönüp Kılıçdaroğlu’na kesmeye kalkarsak işi minvalinden çıkarmış oluruz. Eleştiriyi inkarcılığa dönüştürmüş oluruz.

"İttifak sistemi yanlıştı deniyorsa, başka bir öneri yapılmalıydı"

Kendisine yönelik eleştirilere de yanıt veren Salıcı, eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

2023 ittifaklarını ‘Kemal Kılıçdaroğlu ve Oğuz Kaan Salıcı yaptı’ diyorlar. Doğrudur, ben yaptım. Sorumluluktan kaçmam, ben yaptım. Süreci ben götürdüm. Ama şunu söyleyeyim; 2019’da İstanbul seçimlerinde de aynısını yaptık. Çünkü karşı olduğumuz başkanlık sisteminde kazanmak için yüzde 50 artı 1 oyu alacak işi yapmaya çalıştık. Başkanlık sistemi ile yürüyen bir seçim var. AKP de ittifak yaptı, biz de ittifak yaptık. Biz kendi benliğimizi ortadan kaldıran iş yapmadık. Biz yine Atatürkçüyüz, biz yine sosyal demokratız, biz yine solcuyuz. İttifak ortaklarımız sağ partilerdi. İttifak sistemi yanlıştı deniyorsa başka bir öneri olmalıydı. Ben böyle bir öneri duymadım.


 

"Genel başkanımızı televizyonlarda meze edenlere karşı dururuz"
 

CHP'de değişime karşı çıkmadığını ama sadece lider değişiminin konuşulduğunu belirten Salıcı, şöyle konuştu:

CHP’de hiç kimse değişime yenilenmeye karşı değil. Ben de değilim. Bizim sol anlayışımızın özünde değişim vardır. Hiç kimse değişime karşı çıkmaz. Ancak değişim ve yenilenme dediğimiz şey yalnız lider değişikliğini kapsamaz. Tüzüğün, programın konuşulduğu, siyasetin daha kapsayıcı bir şekilde ele alındığı bir anlayış var hepimizde. Biz kendi genel başkanlarını seçimle değiştiren bir siyasi gelenekten geliyoruz. Bizim Duçe’yle bizim Führer’le, Reis’le işimiz olamaz. Biz kendi genel başkanımızı severiz, sayarız, arkasından yürürüz. Ama akşam televizyonlarda meze edenlere karşı dururuz, saygınlığını tartışma konusu etmeyiz. Değişim emek ister, vakit ister, mücadele ister ve fikirsel bir taşıyıcılık ister. O fikirsel taşıyıcılık ve emek yoksa o iş bir gecede olmaz. Lidere göre parti değil, partiye göre bir liderlik anlayışına ihtiyacımız var.

Oğuz Kaan Salıcı Kılıçdaroğlu