CHP'nin eylemine DP İzmir Milletvekili Uzun'dan destek: Milletin hukukuna sahip çıkacağız

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlattığı eyleme Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun'dan destek geldi, Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ise parti olarak bu aşamada eyleme katılmayacaklarını ve Ak Parti'yle diyalog kurarak sorunu çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Cumhuriyet Halk Partisi, tutuklu yargılanan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay hakkında “Hak İhlali” kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında Yargıtay’ın suç duyurusunda bulunması ve AYM’nin kararını tanımaması üzerine TBMM Genel Kurulu’nu terk etmeme kararı aldı.

CHP’nin aldığı bu karara istinaden gerçekleşecek eyleme, Demokrat Parti Milletvekili Salih Uzun’dan destek geldi. Uzun, “Cemal Enginyurt Bey de gelecek, Haydar Bey de belki gelebilir bilemiyorum ama Demokrat Parti olarak katılacağız. Burada yapılması gereken Parlamento’nun hukukuna sahip çıkmak, Parlamento’nun hukukuna sahip çıkmak milletin hukukuna sahip çıkmaktır. Biz, bu duyguyla burada olacağız” ifadelerini kullanarak CHP’nin başlattığı eyleme katılacaklarını ifade etti.


“Ak Parti ve Cumhurbaşkanı’yla görüşeceğiz”
Gelecek Partisi (GP) İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ise GP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun gün içerisinde yaptığı açıklamayı işaret ederek, eyleme katılmayacaklarını söyledi. Bilici, şu anda Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diyalog kurarak meseleyi çözme taraftarı olduklarını ifade ederek, “Aşama aşama bu eylemi yürütme taraftarıyız. İlk olarak verilen kararın düzeltilmesi hususunda TBMM’de bu kararın çıkartılması için Ak Parti ve Cumhurbaşkanı’nın üzerine düşeni yerine getirmesini bekliyoruz. Sonraki aşamada yasaların verdiği haklar çerçevesinde gösteri, yürüyüş de yapabilir farklı eylemlere de girebiliriz ama şu an CHP’nin başlattığı eyleme katılmayı düşünmüyoruz” dedi.


İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale ise, “Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görevim dolayısıyla Sağlık Bakanlığı’nda partimi temsil ettiğim için şu an katılamayacağım” ifadelerini kullanarak şu an eyleme katılamayacağını söyledi.

CHP DP İzmir Milletvekili Millet