CHP, Referandum Sonucunu AİHM'e Taşıyor

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin 16 Nisan anayasa değişkliği referandum sonucunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyacağını açıkladı.

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Böke, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verdiği mühürsüz oy pusulası kararı sonrasında takip edecekleri hukuki süreç hakkında bilgi verdi. Böke, yaptığı açıklamada "Önümüzdeki dönemde AİHM'e başvuru yapacağız. Aydınlık günlerde tekrar buluşacağımızdan hiç şüphemiz yok" dedi.

'Denetimden Çıkıp Sonra Denetime Alınan İlk Ülke Olduk'

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'yi siyasi açıdan denetleme kararını da değerlendiren Böke, "Kararı dün hep beraber üzüntüyle takip ettik. Bu kararla Türkiye denetimden çıkan, sonra da denetime alınan ilk Avrupa ülkesi oldu. Bunun siyasi bir karar olarak geçiştirilemeyecek olmasının altını çiziyoruz. Bu karar siyasi gerekçeyle falan değil, Türkiye'deki iktidarın başta OHAL olmak üzere somut uygulamaları nedeniyle verilmiştir. Alınan karar Türkiye'nin demokratik standartlardan uzaklaştığını bir ifadesidir" dedi.