CHP Reşat Petek'e Belgelerle Yanıt Verdi

TAKİP ET

Fethullah Gülen'i daha önce canlı yayınlarda hararetle savunan TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek'in CHP ve Fethullah Gülen iddiasına CHP'li Aykut Erdoğdu'dan belgeli yanıt...

Komisyon Başkanı Reşat Petek, Fethullah Gülen'in CHP'ye bağış yaptığını bir belge paylaşarak öne sürmüştü.Petek, daha sonra yaptığı açıklamada ise belgenin nereden geldiğini hatırlamadığını savundu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, söz konusu belgenin arşivlerde 10 TL'ye satıldığını ispat etti. 



Erdoğdu'nun paylaştığı belgenin bir alışveriş sitesinde satıldığı ortaya çıktı.Erdoğdu mesajında şu sözlere yar verdi;

REŞAT PETEK ÇARK ETMİŞTİ

FETÖ/PDY 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, basın toplantısında Gülen'in CHP'ye bağış yaptığını bir belge paylaşarak öne sürmüştü: "Dikkat çeken belgelerden bir tanesi, kendisi ilkokul mezunu olmadan vaizliğe atandı. 1967 yılında bakıyorsunuz bir partiye, CHP’ye bir tahsilat 5 bin lira bağışta bulunduğu anlaşılıyor. Sözüm yanlış anlaşılmasın ama bu örgütün amaçlarına hizmete edeceğini düşündüğü siyasi partilerle işbirliği yapabildiğini gösterdiği bir belge olarak… Nüfus kayıt örneği bile şaibeli bile karışık. Bazı yerlerde doğum tarihi 1942 olarak geçer, kendi yazılı beyanlarında da  1938 olarak geçmiştir. Farklı yorumlarla Atatürk’ün ölümünden sonraki tarihi işaret etmesi bakımından kullandığı şekilde yorumlara sebebiyet vermiştir." 




chp belge petek tbmm dabe araştırma komisyon