CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Sağlık Bakanı'na Sert Tepki: "Bebekler Para İçin Öldürülüyor"

TAKİP ET

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Sağlık Bakanı'nı hedef alan sert açıklamalarda bulundu. Yücel, Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık skandallarından birinin yaşandığını belirterek, bebeklerin para için hayatını kaybettiğini söyledi. 

Sağlık Bakanı'nın, "Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor" açıklamasına tepki gösteren Yücel, "Be insafsız! Be vicdansız! O bebekler, sen ve senin gibiler görevinizi yapmadığınız için katledildi!" ifadelerini kullandı. Yücel, Sağlık Bakanı ve yetkililerin, bebeklerin canını koruma görevini yerine getirmek yerine tarikatlara makam aramakla ve sağlığı ticarileştirmekle meşgul olduğunu öne sürdü.

Yücel, ayrıca kamu hastanelerinin bitirilmesi, sağlık sisteminde yaşanan randevu ve ilaç sıkıntıları gibi sorunların büyütüldüğünü ve güven duyulacak tek bir kurumun bile kalmadığını belirterek, "Yitip giden hayatların hesabını hukuk önünde elbette bir gün vereceksiniz," dedi. Sağlık Bakanı’na yönelik eleştirilerini sürdüren Yücel, "O koltuğu işgal ettiğin her saniye için sana yazıklar olsun," diyerek tepkisini dile getirdi.