CHP yöneticisi, 'Ortopedi Hastanesi' projesi için açlık grevi yapan doktorun üzerine yürüdü: Doktorsan doktorsun, provokatör!

TAKİP ET

"İl binası önünde eylem yapmak provokatif bir harekettir, sesimi yükseltsem ne olur. Terbiyesizin teki, doktor olmuş ama adam olamamış!"

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal sorunlara yönelik olarak sorumlu gördüğü kamu kurumları önünde protesto toplantıları düzenlerken, CHP'li belediye yönetimindeki Mudanya'da, Türkiye'nin en büyük "ortopedi ve travmatoloji hastanesi" projesi, daha önce alınmış ruhsata rağmen engellendi.

"Ortopedi ve travmotoloji hastanesi projesinin Türkiye'nin en büyüğü olduğunu ve beklenen Marmara depremi için de hayati önem taşıdığını" vurgulayan Dr. Kayhan Turan projenin engellenmemesi için açlık grevine başladı. 

26 gündür açlık grevinde olan Op. Dr. Kayhan Turan, CHP Bursa İl örgütü binası önünde sert bir müdahaleye hedef oldu. 

CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Ahmet Serhatlı, "İl binası önünde eylem yapmanın provokatif bir hareket" olduğunu öne sürerek "Doktorsan doktorsun" gibi ifadelerle üzerine yürüdüğü Turan'ın protesto eylemini engellemeye çalıştı.

"Sadece CHP'ye değil topluma yakışmıyorlar"

Soruna ilişkin dilekçesinin Kılıçdaroğlu'na ulaştırılması için CHP Bursa İl Başkanlığı'na giden Kayhan Turan, yöneticilerin randevu vermekten kaçındığını söyledi. Turan, İl binasının önünde, CHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Ahmet Serhatlı'nın engelleyici müdahalesine ve hakaretlerine maruz kaldı. 

Serhatlı, "İl binası önünde eylem yapmak provokatif bir harekettir, sesimi yükseltsem ne olur. Terbiyesizin teki, doktor olmuş ama adam olamamış" gibi ifadelerle ve yumruğunu kaldırarak Dr. Turan'ın eylemini engellemeye çalıştı.

Dr. Kayhan Turan, "Gördüğü muameleyi duyarsa Kılıçdaroğlu'nun bu insanlarla çalışmayacağını, bu insanların sadece CHP'ye değil topluma yakışmadıklarını" savundu. 

"Amacım bana yapılan haksızlığı yetkililere duyurmak"

"Engellenen Mudanya Ortopedi Hastanesi için açlık grevimin 26. günündeyim" yazılı bir döviz taşıyan Turan, CHP Bursa İl Başkanlığı önünde özetle şunları söyledi:

26 gündür açlık grevindeyim. Amacım bana yapılan haksızlığı yetkililere duyurmak. Çabalarım sonuç vermedi; bugün de bizzat Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelip Sayın Kılıçdaroğlu'na isteklerimi, sadece derdimi anlatmak -haklı olup olmadığımı söylemiyorum- sadece ama sadece derdimi anlatmak için buradayım. Biraz önce arkadaşlarımız yukarıya çıktılar, CHP'ye geldiğimizi, randevu istediğimizi söylediler. Önce benim ismimi duymadan İl Başkan Yardımcısı görüşeceğiniz söylemiş. Daha sonra benim olduğum söylenince de 'Ben burada yokum' demiş, birden kaybolmuş.

Gerçekten bu Cumhuriyet Halk Partisi için bir utanç tablosudur. Bunu Sayın Kılıçdaroğlu'na duyurmak için elimden gelen her şeyi yapacağım, eylemime devam edeceğim. 

Ahmet Serhatlı burada bana 'terbiyesiz', 'seninle görüşeceğim' diyerek, beni rantçılıkla, provokatörlükle... Aç değilmişim, yalan söylüyormuşum, 26 gün bir doktor açlıkla ayakta kalamazmış... Bu tür ipe sapa gelmez suçlamalarda bulundu, hakaret etti. Bunların hepsini Sayın Kılıçdaroğlu duyduğu zaman gerçekten bu insanlarla çalışmayacağını, sadece CHP'ye değil topluma yakışmadıklarını düşünüyorum."

 

CHP yöneticisi Ortopedi Hastanesi açlık grevi doktor