CHP'li Başak'tan Yıldırım'a davullu gönderme

TAKİP ET

9 Eylül Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına Konak Belediyesi CHP Grubu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. CHP Konak'ın basın açıklamasında renkli görüntüler yaşandı. İlçe Başkanı Başak açıklama yapmadan önce getirdiği davulu çalarak mevkidaşı AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım'a göndermede bulundu.

ANLAYANA DAVUL ZURNA AZ

Bu davulu çalarak mevkidaşıma seslenmek istiyorum diyen Başak, “Bir şey daha ilan ediyorum Türkiye  Cumhuriyeti’nin tarihinde mevcut 14 yıllık iktidarın  yapmış olduğu icraatları hiçbir iktidar yapmamıştır, ellerine kimsenin su dökemeyeceğini buradan beyan ediyorum. Dün ki basın açıklamasında mevkidaşım şöyle bir söz kullanmıştı icraatları konuşalım, evet biz de davulumuzu aldık, anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.’’

UYANIN ARTIK CHP İKTİDARDA DEĞİL

Her fırsatta AK Partililerin CHP’yi suçlu  gösterdiğini ileri süren Başak, “Terörü yaratanı CHP’ye yükleyerek, yetmezmiş gibi ekonominin sıkıntısını bile CHP’ye mal ederek, ülkede yaşanan bütün kaosları CHP’ye mal eden zihniyete buradan sesleniyorum ve uyandırmak istiyorum bu davulla… Uyanın artık CHP 14 yıldır iktidar da değil,  İktidar AKP’dir. 14 yıldır  ülkenin gelmiş olduğu bu durum AKP iktidarının sonucudur. Demokrasi, özgürlükler, ekonomi, terör nereden tutarsanız tutun elinizde kalacak bir ortam yarattılar. Sanki bu ortamı CHP yaratmış gibi fütursuzca suçluluk psikolojisiyle CHP’ye saldırmakta ve toplumda algı yaratmaktadırlar.’’ diye konuştu.

  

AK PARTİ  İKTİDARININ İCRAATLARINI KONUŞALIM

AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım’a seslenen Başak, “Bizlerde burada icraatları konuşmaya geldik. 14 yıllık AKP iktidarının icraatlarını konuşmaya geldik. Cumhuriyet tarihinde  hiç kimsenin başaramadığı  icraatları konuşmaya geldik, demokrasiyi bir araç olarak gördüklerini söyleyenler, bugün demokrasi aracından inmiş durumdalar. Demokrasiyi yok ettiler, özgürlükleri yok ettiler, milli eğitimi yok ettiler, yüce dinimizi istismar ettiler, tarımı bitirdiler, çocuklarımızı ve kadınlarımızı istismar ettiler” diye ekledi.

 

DAVUL BİR İRONİDİR

Son olarak Başkan Başak şunları kaydetti: “CHP bundan sonra ki süreç içerisinde artık halka dayatılmak istenen algı operasyonlarıyla yönetmek isteyen AKP iktidarına sokaklarda cevap verecek. Sokaklardan başka gidecek başka bir yer, başvuracak başka bir şeyimiz kalmadı. Medyanın bağımsızlığı ortadan kalktığından dolayı evet bu davul ironidir. Artık davulla sesimizi yükseltmeye çalışıyoruz muhalif olan kim varsa ortadan kaldırdılar, cezaevlerini doldurdular, benden yana benden olmayan diye ikiye ayırdılar, onların fikrinde olmayan herkesi terörist ilan ettiler, böyle bir demokrasi olamaz. Nereden tutarsanız tutun elinizde kalacak bir anlayış ortaya koyan AKP iktidarı pervasızca, şuursuzca suçluluk  psikolojisi içerisinde bize saldırmakta, biz buna artık müsaade etmeyiz, algı  operasyonlarıyla bu halkı yönetmenize müsaade etmeyeceğiz” dedi.