CHP'li Vekil'den Şok Sözler

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa'da bulunan bir okulda içeriğinde hayvanlarla ve ölülerle cinsel ilişkiye girilebileceğini belirten kitaplar dağıtıldığını öne sürdü.

Oldukça sert bir açıklama yapan CHP’li Sarıbal, “Bu sapıkları çocuklarımızdan uzak tutun” çağrısı yaparken okulun Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir ilkokul olduğunu belirtti. Sarıbal N. K. şeklinde ismini verdiği okul müdürünün ilkokulun 7. ve 8. sınıf öğrencilerine ‘Ramazan Risalesi ve Üç Aylar’ isimli kitapta nekrofili(ölülerle cinsel ilişki) ve hayvanlarla cinsel ilişkiye girmenin meşrulaştırılmaya çalışıldığını iddia ederek sorunun AKP’nin uyguladığı eğitim politikaları olduğunu söyledi.



“Skandal basit bir ihmal ya da yanlışlık değil”

“AKP’nin yıllardır uyguladığı gerici ve çağdışı politikaların eğitim sistemimize yansıması, bu ve bunun gibi bilmediğimiz belki de nice olayla ortaya çıkmaktadır” ifadelerini kullanan Bursa Milletvekili, patlak veren skandalın basit bir ihmal ya da yanlışlık olmadığını ifade etti. Türkiye’de muhafazakarlık olarak dayatılanın bastırılmış duygusu olduğunu belirten CHP milletvekili bu durumun Ensar Vakfı gibi büyük skandallara kapı araladığını söyleyerek, “Bu skandallara adı karışan cenahın AKP’nin öve öve bitiremediği ‘dindar nesil’e karşılık gelmesi tesadüf mü?” sorusunu yöneltti.

Her türlü eğitim kurumu araştırılmalı

Tüm eğitim kurumlarının araştırılarak denetime tabii tutulması gerektiğini söyleyen Sarıbal, yine de ne kadar denetim yapılırsa yapılsın sapık zihniyetlerin yetişmesine ortam hazırlandığı sürece sapkınlıkların önüne geçilemeyeceğini söyledi. Sarıbal AKP’nin çağdaş eğitim ve aydınlık gelecekten elini çekmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu sapıkları çocuklarımızdan uzak tutun” ifadesini kullandı.