Çiğli aday adayı Yıldız: "Çiğli kimsenin arka bahçesi olmayacak"

TAKİP ET

Gazeteciler Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız “Çiğli’yi kimsenin arka bahçesi yapmasına izin vermeyeceğim” dedi.
Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Onur Emrah Yıldız, Artı35’te gündeme ve aday adaylığına ilişkin Gazeteciler Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı. Aday olması halinde izleyeceği yol haritası hakkında da bilgiler veren Yıldız “Konu Çiğli olunca hep daha fazlasını yapmak içimde olan bir şey” diye konuştu.  

“BEN İYİ BİR BÜTÇECİYİM”
Çiğli için daha iyisini yapmak için aday adayı olduğunu belirten Yıldız; “Bizler bürokrat olduğumuz için siyasetin içinde birebir bulunamadığımızdan dolayı daha az popüler oluyoruz. Şu anda karma bir profilin yapılması gerekir. Sahaya çıktığımız zaman bunun tuttuğunu görüyorum ve sokakta bize olan ilgiyi gördüğüm zaman bu analizin doğru olduğunu düşünüyorum. Siyaseti iyi okuyup iyi analiz etmek lazım. Benim iddiam şu; ben iyi bir bütçeciyim. Önümde önce bir bütçeyi görmem lazım daha bütçedeki eksikleri kapatmak için uzman arkadaşlarla çalışacağım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Benim başkanlık dönemimde kesinlikle siyaseten daha etkin ve verimli insanlarla yürümek istiyorum. Başkanlık dönemimde, işçi maaşları gününde ödenmesi noktasında hiç kimsenin kafasında soru işaretleri olmayacağı mali politika belirlemek istiyorum. Belediyemize gelecek olan herkesin sorunlarını dinleyen belediye yönetiminin olmasını istiyorum” şeklinde konuştu. 
“DAHA İYİ NASIL YAPARIM ÇABASI İÇERİSİNDEYİM”
Popülist söylemlerden uzak durmak istediğini vurgulayan Yıldız; “Çiğli belediyesinde yıllarıdır süre gelen bir anlayış var; ağırlıklı olarak doğu Anadolu bölgesinden gelen ve kente entegre olmuş bir nüfusun, biz buradan ne istersek alırız anlayışı var. Çiğlinin partimizde ayrı bir dinamiği var. Çiğlide yeni bir anlayışı ve geçmişi geleceğe entegre edecek bir anlayış olacak. Hep daha iyi nasıl yaparım çabası içerisindeyim. Konu Çiğli olunca hep daha fazlasını yapmak içimde olan bir şey. Çiğli de ikiye ayrılmış bir durum var Çiğli belediyesi başkanlığı nasip olursa tüm bileşenlerimizle ve diğer siyasi partilerle birlikte bu konuda belirleyici bir yumruk vuracağız. Çiğli de İzban yer altına alınabilinir. Ama bunu siyasetin dışına tutacağız. Bu durumun ortadan kalkması hem ulaşım olarak hem de ticari olarak adaletsizliği ortadan kaldıracak. Bu sorunu da ortadan kalkması için ortak akıl ve iradeyle çalışacağız” diye belirtti. 
“KRONİKLEŞMİŞ BİR YAPI VAR”
Çiğli belediyesindeki işçi grevleri ve eylemlerini hakkında konuşan Yıldız; “Utku başkanın bütçe hakkındaki söylemlerinden sonra bir yorumda bulunmadım. Sokakta da bana gelen şikayetler var ve az önce de dediğim gibi ben bütçeyi görmeden vaat vermem doğru olmaz. Emekçinin teri soğumadan hakkını alması lazım. Çiğli Belediyesinin bütçesini siyasete çeken bir güruh olduğunu da biliyorum. Kronikleşmiş bir yapı var ve kim belediye başkanı olursa bu yapıyla mücadele edecek. Bütçe ve işçi eylemlerinde işin içinde başka bir şeyler var gibi geliyor bana. Umarım ki belediye işçilerin maaşlarını ödeme konusunu dikkate alır. Ancak şunu iyi biliyorum ki; sendikaların içinde bazı yapılar var ve bu yapılar demografik yapılardır. Bu durum Çiğli de var mı veya olabilir mi bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki biz geldiğimizde kartları açık oynayacağız. Bu anlayışta hiçbir başkan da başarılı olamaz. Belediyelerin bütçeleri belli. Her sıkıntı da eyleme çıkarsak biz belediyeyi değil Çiğli halkını cezalandırmış oluruz” dedi. 
“İKTİDAR SİYASİ BİR KOZ OLARAK KULLANIYOR”
Karşıyaka ve Çiğli sınırları konusuna da değinen Yıldız “İki tane CHP’li belediye kamuoyunun önünde bu şekilde doğru olmaz. Ben sınırlar ne şekilde tama olarak bilmiyorum. Utku başkan bu süreci iyi takip ediyor. Ben belediye başkanı olursam ihtiyaç halinde başkanımız arar fikrini alırız yine. Karabağlarda kapalı bir artıma tesisinin yapılması planlanıyor. Eğer bu tesis yapılırsa çiğliye gelen bütün yükün yaklaşık yüzde 30-35’i bu tesise gelecek. Yani Çiğliye gelen atık su kapasitesi azalacak.  Çöp konusu İzmir’in baş belası. Çöp konusunda alternatif bir yer belirlenendi ve görüş verildi ancak her ne hikmetse iktidar partisinin Tarım İl Müdürlüğünün bir bürokratı bu görüşü reddetti.  Olumsuz bir ÇED görüşünden dolayı konu bir üst mahkemede bekliyor. Büyükşehir elindeki bütün silahları kullandı. İktidar istese hemen halleder bu sorunu çünkü yetki bu konuda bakanlıkta. İktidar siyasi bir koz olarak kullanıyor elinde” ifadelerine yer verdi. 
“HAYALİM AHMED ARİF KÜLTÜR MERKEZİ YAPMAK”
Aday olmaması halinde siyasete devam etmek istediğini söyleyen Yıldız son olarak şunları söyledi; “Sanatı seviyorum. Hayalim Ahmed Arif Kültür Merkezi yapmak. Çiğliye bu eseri kazandırırsam ne mutlu bana. Partim beni belediye başkan adayı yaparsa sizler bana dokunduğunuzda bana kendinize ait bir parçanızı bulabileceğiniz her anınızda olmasam da özel günlerinizde yanınızda olamaya çalışan üreten, sokakta olan çiğli belediyesinin kurumsallaşması ve belediyenin daha iyi olması için çabalayan bir kardeşiniz olacak. Ben Çiğlinin gücü dışında büyükşehir belediyesinin veya diğer kamu kuruluşlarının Çiğli’ye gelmesi için çabalayacağım. Çiğli kimsenin arka bahçesi yapmasına izin vermeyeceğim.”

Onur Emrah Yıldız Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı